back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη μιας γυναίκας έχουν προχωρήσει οι αρχές μετά την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ 7 ατόμων με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η συμπλοκή ξεκίνησε στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια όπου ένας άνδρας φέρεται να ξεκίνησε τους πυροβολισμούς μέσα από όχημα που φέρεται να οδηγούσε η γυναίκα που συνελήφθη. Ο δράστης αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα άτομο, διέφυγε με άλλο αυτοκίνητο που έκλεψε από πολίτη υπό την απειλή όπλου. Η γυναίκα φέρεται να τραυμάτισε ακόμη ένα άτομο παρασύροντάς τον με το όχημα που οδηγούσε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνέχεια ο δράστης που διέφυγε, εντοπίστηκε στους Αγίους Αναργύρους. Ακολούθησε καταδίωξη στην οποία σημειώθηκαν πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο δράστης, και να τραυματιστούν δυο αστυνομικοί ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον ώμο. Νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου τους επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην Καισαριανή, έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου πενήντα κουκουλοφόροι που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη κατευθύνθηκαν στην οδό Χίου, όπου πέταξαν μολότοφ εναντίον του κτιρίου των ΜΑΤ. Επίσης έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Ούλοφ Πάλμε. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή άλλες υλικές ζημιές.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νέο Ικόνιο Περάματος, στο τέρμα της οδού Νίκης. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, και νησιά Βορείου Αιγαίου. Σε επιφυλακή βρίσκεται όλο το προσωπικό της πυροσβεστικής και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. ’Για την πρώτη πολύ δύσκολη μέρα της αντιπυρικής περιόδου’, προειδοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ραφαέλα Τζίμα μετά την ολοκλήρωση έκτακτης σύσκεψης της ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος. Στις υψηλού κινδύνου περιφέρειες θα πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας και χερσαίας επιτήρησης, με τη συμμετοχή και στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Στις ίδιες περιοχές απαγορεύεται η είσοδος πολιτών σε εθνικούς δρυμούς και δάση, ενώ απαγορεύονται και οι υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τις τρεις μετά το μεσημέρι στην παράπλευρο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Λαμίας, στο αριστερό τμήμα της, από το 41ο χιλιόμετρο ως την περιοχή του Ωρωπού, λόγω διεξαγωγής Ποδηλατικού Αγώνα.

Το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Οράν. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και η Άννα Ντουντουνάκη που κέρδισε το χρυσό στα 50 μέτρα πεταλούδα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Σοφία Γεωργακοπούλου στην κατηγορία των 59 κιλών της άρσης βαρών και το χάλκινο ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν στα 91 κιλά της πυγμαχίας.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα