back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές.

Με το συνδυασμό των μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή στη χονδρική και τη λιανική αγορά, εκτιμάται ότι θα απορροφηθεί πάνω από το 70% της αύξησης των τιμών και το κόστος της κιλοβατώρας θα προσγειωθεί κοντά στα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου.

Στη σύλληψη μιας γυναίκας έχουν προχωρήσει οι αρχές μετά την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ 7 ατόμων με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η συμπλοκή ξεκίνησε στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια όπου ένας άνδρας φέρεται να ξεκίνησε τους πυροβολισμούς μέσα από όχημα που οδηγούσε η γυναίκα που συνελήφθη. Ο δράστης αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα άτομο, διέφυγε με άλλο αυτοκίνητο που έκλεψε από πολίτη υπό την απειλή όπλου. Η γυναίκα φέρεται να τραυμάτισε ακόμη ένα άτομο παρασύροντάς τον με το όχημα που οδηγούσε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνέχεια ο δράστης που διέφυγε, εντοπίστηκε στους Αγίους Αναργύρους. Ακολούθησε καταδίωξη στην οποία σημειώθηκαν πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο δράστης, και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον ώμο. Νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου τους επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία και Εύβοια, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, και νησιά Βορείου Αιγαίου. Σε επιφυλακή βρίσκεται όλο το προσωπικό της πυροσβεστικής και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Στις περιοχές υψηλού κινδύνου πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας και χερσαίας επιτήρησης, με τη συμμετοχή στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Στις ίδιες περιοχές απαγορεύεται η είσοδος πολιτών σε εθνικούς δρυμούς και δάση, όπως απαγορεύονται και οι υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Νέο Ικόνιο Περάματος, στο τέρμα της οδού Νίκης. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην Καισαριανή, έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου πενήντα κουκουλοφόροι που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη κατευθύνθηκαν στην οδό Χίου, όπου πέταξαν μολότοφ εναντίον του κτιρίου των ΜΑΤ. Επίσης έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Ούλοφ Πάλμε. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή άλλες υλικές ζημιές.

Σε διεθνή βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του όταν τελειώσει ο πόλεμος, κάλεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αύριο, σε σύνοδο περίπου 40 δυνητικών δωρητριών χωρών, που θα γίνει στο Λουγκάνο στη νότια Ελβετία, η ουκρανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, τις προτεραιότητές της για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τις τρεις μετά το μεσημέρι στην παράπλευρο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Λαμίας, στο αριστερό τμήμα της, από το 41ο χιλιόμετρο ως την περιοχή του Ωρωπού, λόγω διεξαγωγής Ποδηλατικού Αγώνα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα