back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για το διπλό περιστατικό με πυροβολισμούς σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχει και τρίτος νεκρός από τη συμπλοκή στα Πατήσια. Πρόκειται για τον άνδρα που είχε παρασυρθεί από το όχημα των δραστών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αιματηρό συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ανάμεσα σε άτομα που είχαν εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της επίθεσης -που επίσης έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς αργότερα στους Αγίους Αναργύρους – όπως και ο πρώτος άνδρας τον οποίο είχε πυροβολήσει στα Κάτω Πατήσια, ήταν σεσημασμένοι για ναρκωτικά και κατηγορούμενοι σε πρόσφατη υπόθεση. Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη μιας γυναίκας, η οποία ήταν οδηγός στο όχημα στο οποίο επέβαινε ο δράστης. Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύονται δυο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον ώμο, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τον δράστη στους Αγίους Αναργύρους.

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία και Εύβοια, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, και νησιά Βορείου Αιγαίου. Σε επιφυλακή βρίσκεται όλο το προσωπικό της πυροσβεστικής και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Στις περιοχές υψηλού κινδύνου πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας και χερσαίας επιτήρησης, με τη συμμετοχή στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Στις ίδιες περιοχές απαγορεύεται η είσοδος πολιτών σε εθνικούς δρυμούς και δάση, όπως απαγορεύονται και οι υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Νέο Ικόνιο Περάματος, στο τέρμα της οδού Νίκης.

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές. Με το συνδυασμό των μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή στη χονδρική και τη λιανική αγορά, εκτιμάται ότι το κόστος της κιλοβατώρας θα φθάσει κοντά στα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου.

Σε διεθνή βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του όταν τελειώσει ο πόλεμος, κάλεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αύριο, σε σύνοδο περίπου 40 δυνητικών δωρητριών χωρών, που θα γίνει στο Λουγκάνο στη νότια Ελβετία, η ουκρανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, τις προτεραιότητές της για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα