back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τις δύο ένοπλες συμπλοκές που σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ σε διαδοχικά περιστατικά, στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους.

Οι νεκροί από τις συγκεκριμένες συμπλοκές ανέρχονται σε τρεις, ενώ ισάριθμοι είναι και οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο τρίτος νεκρός είναι ο άνδρας που είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σημείο των πυροβολισμών, στα Κάτω Πατήσια. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με έναν δράστη, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στους Αγίους Αναργύρους. Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε σφαίρα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό.

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία και Εύβοια, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, και νησιά Βορείου Αιγαίου. Σε επιφυλακή βρίσκεται όλο το προσωπικό της πυροσβεστικής και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Στις περιοχές υψηλού κινδύνου πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας και χερσαίας επιτήρησης, με τη συμμετοχή στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Στις ίδιες περιοχές απαγορεύεται η είσοδος πολιτών σε εθνικούς δρυμούς και δάση, όπως απαγορεύονται και οι υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές. Με το συνδυασμό των μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή στη χονδρική και τη λιανική αγορά, εκτιμάται ότι το κόστος της κιλοβατώρας θα φθάσει κοντά στα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο δυτικό Πακιστάν όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φαράγγι.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα