back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο που ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαϊας και πέρασε στην Ηλεία.

Τα πτητικά μέσα αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά και αριθμούν 195 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 πυροσβεστικά οχήματα. Επί ποδός και δεκάδες εθελοντές. «Οι φλόγες κατευθύνεται προς τις κοινότητες Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα Λάττα» ανέφερε στο ΑΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Νωρίτερα το απόγευμα εντολή εκκένωσης μέσω του 112 είχαν λάβει και οι κάτοικοι του χωριού Βάλμη.

Χωρίς τη βοήθεια των 6 πτητικών μέσων συνεχίζεται η μάχη της πυρόσβεσης στο πευκοδάσος πάνω από την εμβληματική παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα. Με τις φλόγες μάχονται 32 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η Πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι τις έξι το απόγευμα, είχαν εκδηλωθεί 53 δασικές πυρκαγιές, η πλειονότητα των οποίων αντιμετωπίστηκε με την έγκαιρη επέμβαση χερσαίων και εναέριων μέσων της πυροσβεστικής. Πολύ υψηλός είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Κεντρική και Νότια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι χερσαίες και εναέριες επιχειρήσεις επιτήρησης της πυροσβεστικής θα συνεχιστούν με τη συνδρομή στρατού και αστυνομίας. Απαγορεύονται οι επισκέψεις πολιτών σε εθνικούς δρυμούς και δάση καθώς και κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά εξ αμελείας.

Ως «εκρηκτική ύλη» για την κοινωνία περιέγραψε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον υψηλό πληθωρισμό και το κόστος ενέργειας. Στην πρώτη του θερινή συνέντευξη ως καγκελάριος, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που έχει ήδη υιοθετήσει η κυβέρνησή του, υποσχέθηκε νέο πακέτο ελαφρύνσεων για τους πολίτες, παραδέχτηκε ωστόσο ότι «η επόμενη χρονιά θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περεταίρω παρεμβάσεις, το φθινόπωρο, εάν ανέβουν κι άλλο οι τιμές σε καύσιμα και ρεύμα, άφησε ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση βλέπει την μεγάλη εικόνα και έχει προχωρήσει σε ένα πλέγμα μέτρων στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, ύψους 8,5 δις ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στην Ευρώπη, όπως υπογράμμισε.

11.629 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στην σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. 98 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 26 είναι οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου.

Αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρας, αιγυπτιακής καταγωγής, μέσα στο σπίτι του επί της οδού Γορτυνίας, τραυμάτισε θανάσιμα – πιθανότατα με σιδερένιο αντικείμενο – έναν 64χρονο και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία. Ο καθ ομολογίαν δράστης υποστήριξε ότι το θύμα μπήκε στο σπίτι του με σκοπό τη ληστεία, ενώ εν συνεχεία πρόσθεσε ότι ήταν συγγενικό του πρόσωπο. Το περιστατικό διερευνούν αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί αύριο ο λαϊκός τραγουδιστής, Θέμις Αδαμαντίδης, αντιμέτωπος με κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας, μετά από σχετική μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η σύντροφός του. Το γύρο του διαδικτύου κάνει – στο μεταξύ – φωτογραφία στην οποία η καταγγέλλουσα απεικονίζεται με σημάδια από χτυπήματα στα μάτια και τα χείλη.

Στους τρεις οι νεκροί από το διπλό περιστατικό με πυροβολισμούς χθες βράδυ σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, κατά τη διάρκεια ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πρόκειται για Αλβανούς κακοποιούς που εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών, ηλικίας 48,46 και 23 ετών. Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα, ενώ έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από πυρά του δράστη κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στους Αγίους Αναργύρους. Τους επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη Δανία, την ύπαρξη πολλών νεκρών από την ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, επιβεβαίωσε η αστυνομία της Κοπεγχάγης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, είναι Δανός πολίτης, 22 ετών, ενώ δεν φαίνεται να είχε συνεργούς. Ερευνώνται τα αίτια του μακελείου, χωρίς να εξαιρείται η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.

Υπό ρωσικό έλεγχο βρίσκεται πλέον ολόκληρη η περιφέρεια του Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, μετά την παράδοση του τελευταίου θύλακα αντίστασης στην πόλη Λισιτσάνσκ.

Τρικάκια πέταξαν μέλη του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ.

Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα εισόδου. Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα στο 55ο χλμ. Καθυστερήσεις και στην Αθηνών Λαμίας.

Σε ηλικία 83ων ετών έφυγε από τη ζωή η δημοφιλής ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που άφησε εποχή ως Ντένη Μαρκορά στην τηλεοπτική σειρά «Δύο ξένοι». Τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια και ζούσε σε ίδρυμα.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 5, 9, 33, 37, 41 και τζόκερ το 12. Περισσότερα από 2,3 εκ ευρώ μεταφέρονται στην κλήρωση της Τρίτης.

Αθλητικά νέα

Η Εθνική Πόλο κέρδισε 9-7 την Κροατία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν:

Ο Δημήτρης Μάρκος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο. Ο 21νος ετών κολυμβητής με επίδοση 3.48.72 έκανε ταυτόχρονα ΚΑΙ νέο ατομικό ρεκόρ. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Ανδρέας Βαζαίος για την ‘’χρυσή’’ επίδοσή του στα 200μ. Μικτή ατομική στην κολύμβηση.

Και ο καιρός

Ίδιο και αύριο το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Βοριάδες έως 7 μποφόρ, θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 27,9 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα