12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Επιδοτούμενη στέγη και εργασία για ευάλωτα άτομα και οικογένειες

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο “παράθυρο” για κοινωνική και εργασιακή επανένταξη ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων, σε οικογένειες και μεμονωμένους συμπολίτες μας, που είτε διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης, είτε φιλοξενούνται σε δομές του.

Αξιοποιώντας κονδύλι ύψους 826.356 ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους», η δημοτική αρχή προχωρά στην υλοποίηση του νέου σχεδίου χρηματοδότησης, διασφαλίζοντας επιδοτούμενη στέγη, κατάρτιση και εργασία, για 45 νοικοκυριά (συνολικά 56 άστεγους συμπολίτες μας).

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προσφέρει στέγαση σε διαμερίσματα και κάλυψη του ενοικίου για 24 μήνες, κάλυψη δαπανών οικοσκευής και λειτουργικών δαπανών έως 24 μήνες, επιδότηση εργασίας και κατάρτισης, ψυχοκοινωνική στήριξη, εργασιακή συμβουλευτική, διασύνδεση και παραπομπή σε αρμόδιες και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Στο πρόγραμμα, μπορούν να ενταχθούν ωφελούμενοι που προέρχονται από κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα από τον Ξενώνα Φιλοξενίας, το Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο του ΚΥΑΔΑ, το Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Αθηναίων, την Κοινωνική Κατοικία, το Ν.Π.Ι.Δ. «Επάνοδος», καθώς και από τα προγράμματα εξαρτημένων γυναικών και επανένταξης ανδρών (18 ΑΝΩ).

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων που προέρχονται από τις συγκεκριμένες δομές, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου, πραγματοποιούν επαφές με ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και μεσίτες, προκειμένου να προχωρήσουν στην ενοικίασή τους.

«Η εξασφάλιση στέγης και εργασίας, πρωτίστως, τονώνει την αξιοπρέπεια κάθε ευάλωτου συμπολίτη μας, συμβάλλοντας στην κοινωνική και επαγγελματική του επανένταξη. Στον Δήμο Αθηναίων, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή κρατικό κονδύλι, κάθε ιδιωτική προσφορά με στόχο να πυκνώσουμε το “πλέγμα” της αλληλεγγύης που έχει ανάγκη η πόλη», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και συμπληρώνει: «Είμαστε χαρούμενοι διότι για πρώτη φορά δημιουργούνται τόσο σύγχρονες δομές και υποστηρικτικά δίκτυα στην Αθήνα για τους άστεγους συμπολίτες μας. Θα είμαστε, βεβαίως, περισσότερο χαρούμενοι όταν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της, δε θα υπάρχουν πλέον άστεγοι ή οικογένειες σε συνθήκες έλλειψης στέγης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, αναφέρει: «Η εμπειρία μας από την υλοποίηση των δύο προηγούμενων σχεδίων στον Δήμο Αθηναίων δείχνει ότι το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους», λειτουργεί ενθαρρυντικά και πολλοί από τους ωφελούμενους καταφέρνουν να βρουν τον δρόμο προς την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωσή τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά, το πρόγραμμα θα πετύχει τον στόχο του».

Πληροφορίες για ιδιοκτήτες ακινήτων και εργοδότες

Η υλοποίηση του προγράμματος ελέγχεται από τη διαχειριστική αρχή του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και διαχειριστής φορέας είναι η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στην ΕΑΤΑ, στα τηλέφωνα: 210 5210690-643-706 & 210 331200

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα