back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελλάδα-Κροατία 9-7: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο

Διαβάστε επίσης

Η εθνική πόλο κέρδισε 9-7 την Κροατία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο που γίνεται στη Βουδαπέστη.

Πανάξια στο βάθρο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου μετά το ασημένιο πέρσι στο Τόκιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης.

Είναι το τρίτο μετάλλιο – κι αυτό χάλκινο – για τη «γαλανόλευκη» στην Ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων, μετά το 2005 (Μόντρεαλ) και το 2015 (Καζάν).

Η άμυνα της εθνικής ήταν εξαιρετική από την αρχή του μικρού τελικού. Στον παίκτη λιγότερο είχε 3/3 ενώ με τέρμα του Κάκαρη μετά την ασίστ του Γιάννη Φουντούλη, είχαμε το 1-0, 2.20 για το τέλος της περιόδου. Η «γαλανόλευκη» είχε στην επίθεση μια νευρικότητα αλλά ήταν μπροστά στο σκορ με 1/2 στον παραπάνω και 3/3 στον λιγότερο, με την Κροατία να έχει σε καλή κατάσταση στο ξεκίνημα τον κίπερ Μάρκο Μπίγιατς.

Ο Κάκαρης με εντυπωσιακό τρόπο έκανε και το 2-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Έβαλε πλάτη τον Κράπιτς, γύρισε και εκτέλεσε για το 2-0, μετά την ωραία πάσα ξανά του Φουντούλη ενώ ο Σκουμπάκης από την περιφέρεια εκτέλεσε για το 3-0 (6.57, για το τέλος του ημιχρόνου), με την Κροατία να μην μπορεί να βρει λύσεις και τον Τούτσακ να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε, η άμυνα της Ελλάδας ήταν όνειρο και ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης με ένα ακόμη τέρμα από την περιφέρεια πέτυχε το 4-0 (4.19 για το τέλος του ημιχρόνου). Ο Λούκα Μπούκιτς στον παραπάνω, 3.34 για το τέλος της δεύτερης περιόδου πέτυχε το πρώτο γκολ της Κροατίας (4-1 στον παίκτη παραπάνω). Η εθνική όμως σε αυτό το οκτάλεπτο είχε καθαρό μυαλό και στην επίθεση και ο Γιάννης Φουντούλης, μετά τις ασίστ στον Κάκαρη, εκτέλεσε για το 5-1 στον παίκτη παραπάνω, ωστόσο ο Φάτοβιτς απάντησε αμέσως στον παραπάνω αν και η Ελλάδα είχε παίξει καλή άμυνα. Στα τελευταία λεπτά η «γαλανόλευκη» είχε δύο χαμένους παραπάνω για να ξεφύγει, ωστόσο ο Τζωρτζάτος απέκρουσε πέναλτι του Χαρκόφ αλλά στο τέλος πάλι στον παραπάνω, ο Ζούβελα μείωσε στα δύο γκολ (5-3). 1/3 στον παραπάνω η εθνική σε αυτό το οκτάλεπτο και 3/4 η Κροατία που βρήκε λύσεις στο δεύτερο μισό της περιόδου και επέστρεψε στο ματς.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Κροατία ξεκίνησε με έναν χαμένο παραπάνω αλλά μείωσε στο γκολ (5-4, παραπάνω και πάλι), ωστόσο στην επόμενη επίθεση ο Κάκαρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έδωσε σημαντική ανάσα (6-4), σε ένα ματς που είχε αρκετές ποινές ιδίως εναντίον της εθνικής μας ομάδας. Στα μισά της περιόδου, ο Βλάχος πήρε τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες σε έναν κρίσιμο παραπάνω. Οι παίκτες του τον δικαίωσαν και ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης έκανε το 7-4 ενώ ο Βλαχόπουλος ξανά στον παραπάνω πήγε εκ νέου τη διαφορά στο +4 (8-4, 2.28 για το τέλος της τρίτης περιόδου). Ο Χαρκόφ ήταν εκείνος που μείωσε (8-5) από την περιφέρεια ενώ χάθηκε από την Ελλάδα ένας παραπάνω στο τέλος της περιόδου.

Με γκολ – στον παραπάνω και πάλι – ξεκίνησε η Κροατία στην τελευταία περίοδο, με τους παίκτες του Τούτσακ να παίζουν τα…ρέστα τους για να επιστρέψουν, αλλά η Εθνική κράτησε, πάλεψε, έβγαλε άμυνες στον παίκτη λιγότερο και ο Γενηδουνιάς 2.15 για το τέλος στον παραπάνω τελείωσε τα πάντα (9-6).

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2.

Ελλάδα (Βλάχος):
Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Γούβης, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Κροατία (Τούτσακ):
Μπίγιατς, Μπούριτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς 2, Βουκίτσεβιτς, Ζούβελα 1, Μάρινιτς-Κράγκιτς 1, Βρλιτς, Μπάσιτς, Χαρκόφ 1, Πόπαντιτς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα