back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στη Μελιτόπολη

Διαβάστε επίσης

Δεν υπήρξαν θύματα από τα πλήγματα των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον της Μελιτόπολης, δήλωσε σήμερα στο Telegram τοπικός αξιωματούχος της ουκρανικής επαρχίας Ζαπορίζια που έχει διοριστεί από τη Ρωσία.

“Οβίδες έπεσαν στην περιοχή του αεροδρομίου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί”, δήλωσε ο Εβγκένι Μπαλίτσκι επικεφαλής του διορισμένου από τη Μόσχα συμβουλίου της Ζαπορίζια, ενώ πρόσθεσε ότι αρκετά σπίτια κοντά στο αεροδρόμιο υπέστησαν ζημιές.

Την επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στη Μελιτόπολη επιβεβαίωσε και ο εξορισμένος Ουκρανός δήμαρχος της πόλης.

“Στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και στις 5 σημειώθηκαν περισσότερα από 30 πλήγματα αποκλειστικά εναντίον στρατιωτικής βάσης”, δήλωσε ο Ιβάν Φεντόροφ, που έχει καταφύγει σε περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο, σε βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αεροπορική βάση “έχει τεθεί εκτός λειτουργίας”, ενώ πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί που αντιστέκονται στους Ρώσους που έχουν καταλάβει τη Μελιτόπολη προκάλεσαν χθες Σάββατο τον εκτροχιασμό ενός τεθωρακισμένου τραίνου που μετέφερε πυρομαχικά.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι η Ουκρανία έπληξε την περιοχή Αβιαμιστέτσκο της Μελιτόπολης, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της πόλης, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι στόχοι επλήγησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα