back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Και τρίτος νεκρός από τις συμπλοκές σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους – Mία σύλληψη

Διαβάστε επίσης

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τις δύο ένοπλες συμπλοκές που σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ σε διαδοχικά περιστατικά, στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους. Οι νεκροί από τις συγκεκριμένες συμπλοκές ανέρχονται σε τρεις, ενώ ισάριθμοι είναι και οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο τρίτος νεκρός είναι ο άνδρας που είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σημείο των πυροβολισμών, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, για να δει τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε σφαίρα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό.

Αιματηρά επεισόδια με ανταλλαγή πυροβολισμών, τρεις νεκρούς και 4 τραυματίες εκ των οποίων δύο αστυνομικοί σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Κάτω Πατήσια και στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όλα ξεκίνησαν στις 21.30 στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια όπου σημειώθηκε συμπλοκή 7 ατόμων που επέβαιναν σε διαφορετικά οχήματα με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Στο ένα όχημα τύπου Μερσέντες επέβαιναν τουλάχιστον δύο άτομα με γυναίκα οδηγό και άνδρα συνοδηγό ο οποίος άνοιξε πυρ για άγνωστους λόγους κατά άλλου οχήματος που ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 3 άτομα, δύο από τους πυροβολισμούς και ένα που στην προσπάθεια του να διαφύγει παρασύρθηκε εσκεμμένα από τη Μερσέντες και την γυναίκα οδηγό.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη. Πρόκειται για τη γυναίκα οδηγό στη Μερσέντες στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνέχεια ένα από τα 7 άτομα, εικάζεται ο άνδρας που επέβαινε αρχικά στη Μερσέντες, υπό την απειλή όπλου, έκλεψε διερχόμενο όχημα και εξαφανίστηκε.

Λίγο πριν τις 22.00 το συγκεκριμένο άτομο εντοπίστηκε σε μπαρ στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων από αστυνομικούς που αναζητούσαν τους δράστες της συμπλοκής στα Κάτω Πατήσια.

Το συγκεκριμένο άτομο επιχείρησε να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο δράστης, ενώ τραυματίστηκαν και δυο αστυνομικοί ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον ώμο.

Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου τους επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

«Δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς,ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες,τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά», έγραψε στο twitter
ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα