back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε κλοιό ζέστης σήμερα η χώρα με 39 βαθμούς αλλά και ισχυρά μελτέμια

Διαβάστε επίσης

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου, με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και μεγάλη πιθανότητα φωτιάς.

Εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η Κυριακή είναι η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές και βραδινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός σε Μακεδονία και Θράκη με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ κατά διαστήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στα βορειότερα τμήματα του Ιονίου και θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, όπου κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στις δυτικές Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος  ο καιρός στην Εύβοια. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα