back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο συνδράμουν την μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην Αχαΐα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ηλεία.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές και έχουν αναπτυχθεί κοντά στις κοινότητες Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα, Λάττα. Χθες εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 και πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων προς ασφαλή σημεία.

H κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι υπό προσωρινό έλεγχο, είπε πριν από λίγο στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, Αλέξη Ράπανου, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Μαίνεται η πυρκαγιά και στη Λευκάδα, στο πευκοδάσος πάνω από την παραλία Πόρτο Κατσίκι.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, από την επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη.

Οι αρχές θεωρούν πως ο 22χρονος Δανός που έχουν θέσει υπό κράτηση ήταν ο δράστης της επίθεσης, καθώς όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του τουφέκι και πυρομαχικά.

Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή.

Ενημέρωση για τον κορονοϊό θα πραγματοποιήσει στις 10.30 το πρωί ο ΕΟΔΥ.

11.629 κρούσματα καταγράφηκαν στην κυριακάτικη επιδημιολογική έκθεση . 98 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 26 είναι οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του κορονοϊού ξεπέρασε ξανά το ένα εκατομμύριο χθες στην Ιταλία, έπειτα από την ταχεία εξάπλωσή του τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

57 άνθρωποι κατέληξαν, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ.

Την οριστική αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από την πόλη Λισιτσάνσκ, τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, ανακοίνωσε το Κίεβο, προκειμένου να προστατευτούν οι ζωές των Ουκρανών πολιτών, όπως αναφέρει η στρατιωτική ηγεσία.

Σχέδιο για τη χορήγηση μακροπρόθεσμης βοήθειας στην Ουκρανία θα παρουσιάσει σήμερα η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας.

Αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό χθες στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής τραυμάτισε θανάσιμα μέσα στο σπίτι του επί της οδού Γορτυνίας – πιθανότατα με σιδερένιο αντικείμενο – έναν 64χρονο και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο καθ ομολογίαν δράστης υποστήριξε ότι το θύμα μπήκε στο σπίτι του με σκοπό τη ληστεία, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ήταν συγγενικό του πρόσωπο. Το περιστατικό διερευνούν αστυνομικοί.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη διπλή συμπλοκή με όπλα το βράδυ του Σαββάτου σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, κατά τη διάρκεια ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Τρεις οι νεκροί. Πρόκειται για Αλβανούς κακοποιούς που εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών, ηλικίας 48,46 και 23 ετών.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν. Τους επισκέφθηκε εκ νέου χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οργανώνουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών.

Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, δωρεάν μετακινήσεις ή μειωμένα εισιτήρια για κατηγορίες πολιτών, όπως συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και φοιτητές, και εξασφάλιση της συχνής σύνδεσης νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Τζεφ Μπέζος και Λευκός Οίκος λογομαχούν για τις τιμές των καυσίμων μέσω twitter.
Ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Amazon κατηγόρησε τον Aμερικανό πρόεδρο πως είτε παραπλανά είτε απατάται και κάλεσε τους διανομείς καυσίμων να μειώσουν άμεσα τις τιμές, εξωθώντας στελέχη του Λευκού Οίκου να σπεύσουν προς υπεράσπιση του αρχηγού του κράτους.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική, με βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα