back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρούνται στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου στον Ασπρόπυργο λόγω ακινητοποιημένου φορτηγού στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην Αχαΐα και συνεχίζει να καίει στην Ηλεία. Ωστόσο η φωτιά δείχνει καλύτερη εικόνα τις τελευταίες ώρες. Με το πρώτο φως της ημέρας στην μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Ταυτόχρονα οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν να μην πλησιάσουν οι φλόγες τις κατοικημένες περιοχές στις κοινότητες Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα, Λάττα. Χθες εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 και πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων προς ασφαλή σημεία.

H κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι υπό προσωρινό έλεγχο, είπε πριν από λίγο στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, Αλέξη Ράπανου, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στη Λευκάδα, στο πευκοδάσος πάνω από την παραλία Πόρτο Κατσίκι. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στις 10.30 ο ΕΟΔΥ θα προχωρήσει σε ενημέρωση για την κατάσταση στη χώρα από τον κορονοϊό. 11.629 κρούσματα καταγράφηκαν στην κυριακάτικη επιδημιολογική έκθεση . 98 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 26 είναι οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του κορονοϊού ξεπέρασε ξανά το ένα εκατομμύριο χθες στην Ιταλία, έπειτα από την ταχεία εξάπλωσή του τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Την οριστική αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από την πόλη Λισιτσάνσκ, τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, ανακοίνωσε το Κίεβο.

Σχέδιο για τη χορήγηση μακροπρόθεσμης βοήθειας στην Ουκρανία θα παρουσιάσει σήμερα η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας.

Αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό χθες στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής τραυμάτισε θανάσιμα μέσα στο σπίτι του επί της οδού Γορτυνίας – πιθανότατα με σιδερένιο αντικείμενο – έναν 64χρονο και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο καθ ομολογίαν δράστης υποστήριξε ότι το θύμα μπήκε στο σπίτι του με σκοπό τη ληστεία, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ήταν συγγενικό του πρόσωπο. Το περιστατικό διερευνούν αστυνομικοί.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη διπλή συμπλοκή με όπλα το βράδυ του Σαββάτου σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, κατά τη διάρκεια ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Τρεις οι νεκροί. Πρόκειται για Αλβανούς κακοποιούς που εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών, ηλικίας 48,46 και 23 ετών.
Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν.

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί εντός της ημέρας ο ένοπλος δράστης κατηγορούμενος για την επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές θεωρούν πως ο 22χρονος Δανός είναι ο δράστης της επίθεσης, καθώς όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του τουφέκι και πυρομαχικά και ήδη του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οργανώνουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών.

Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, δωρεάν μετακινήσεις ή μειωμένα εισιτήρια για κατηγορίες πολιτών, όπως συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και φοιτητές, και εξασφάλιση της συχνής σύνδεσης νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Σε τυφώνα Κατηγορίας 1 μετατράπηκε η καταιγίδα Μπόνι ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων. Ο τυφώνας πέρασε από την κεντρική Αμερική και βρίσκεται πλέον στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί από το πέρασμα του στο Ελ Σαλβαδόρ και στη Νικαράγουα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική, με βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα