back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει σε μισή ώρα ο ΕΟΔΥ, εν μέσω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοιού, καθώς ο αριθμός τους είναι σταθερά πενταψήφιος.

Ενημερωτική καμπάνια για την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξεκίνησε στους σταθμούς, τις στάσεις και τους συρμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών, με πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ.

11.629 κρούσματα καταγράφηκαν στην κυριακάτικη επιδημιολογική έκθεση. 26 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, 98 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα ηγέτες από δεκάδες χώρες και διεθνείς οργανισμούς που θα συναντηθούν σήμερα στην Ελβετία. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εισηγείται να αξιοποιηθεί χρηματοδοτική δομή που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των οικονομιών και των νοικοκυρών όταν μαινόταν η πανδημία, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί με ως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ η μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, αποκαλύπτει έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων συγκαλεί σε μία ώρα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για την αξιολόγηση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία. Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και εταιριών.

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για αιτήσεις στην πλατφόρμα του Power Pass. Το ποσό της επιδότησης ρεύματος φθάνει ως τα 600 ευρώ.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οργανώνουν σε μία ώρα έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών.

Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% και δωρεάν μετακινήσεις ή μειωμένα εισιτήρια για κατηγορίες πολιτών, όπως συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και φοιτητές.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Λευκάδα, στο πευκοδάσος πάνω από την παραλία Πόρτο Κατσίκι.

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία. Η πυρκαγιά δείχνει να οριοθετήθηκε, όπως ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Αρχικά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην Αχαΐα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ηλεία, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν όλη νύχτα να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από χωριά.

Ενεργοποιήθηκε και το 112 και πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων σε Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα προς ασφαλή σημεία.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, Αλέξη Ράπανου, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ανοίγει από σήμερα και για 3 μήνες η διώρυγα της Κορίνθου για τα πλοία, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων για τις κατολισθήσεις. Θα κλείσει και πάλι την 1η Οκτωβρίου προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες.

Περίπου 32 χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϊ έλαβαν σήμερα εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς για τρίτη ημέρα την πόλη πλήττουν σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα τα νερά των ποταμών να έχουν καταπιεί ολόκληρες εκτάσεις γης και να έχει υπερχειλίσει το φράγμα της πόλης.

Η Αυστραλία επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή, καθώς καταγράφονται τακτικά περίοδοι ξηρασίας, καταστροφικές δασικές πυρκαγιές αλλά και έντονες πλημμύρες.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική, με βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα