back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο ΕΟΔΥ, εν μέσω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Εν τω μεταξύ ενημερωτική καμπάνια για την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξεκίνησε στους σταθμούς, τις στάσεις και τους συρμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών, με πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ.

Έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων συγκαλεί σε λίγη ώρα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για την αξιολόγηση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία. Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και εταιριών.

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για αιτήσεις στην πλατφόρμα του Power Pass. Το ποσό της επιδότησης ρεύματος φθάνει ως τα 600 ευρώ.

Ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα ηγέτες από δεκάδες χώρες και διεθνείς οργανισμούς που θα συναντηθούν σήμερα στην Ελβετία. Στόχος της Διάσκεψης, μεταξύ άλλων, είναι η έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης στην Ουκρανία προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις καθώς και η κατάρτιση μακροπρόθεσμου προγραμματισμού ανασυγκρότησης της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εισηγείται να αξιοποιηθεί χρηματοδοτική δομή που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των οικονομιών και των νοικοκυρών όταν μαινόταν η πανδημία, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί με ως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ η μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, αποκαλύπτει έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οργανώνουν σε λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών.

Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% και δωρεάν μετακινήσεις ή μειωμένα εισιτήρια για κατηγορίες πολιτών, όπως συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και φοιτητές.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 22χρονο σύντροφό της καταγγέλει ότι έπεσε 30χρονη τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με την καταγγελία της στην Αστυνομία ο 22χρονος αρχικά την γρονθοκόπησε μέσα στα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν και στη συνέχεια την τράβηξε από τα μαλλιά την έβγαλε έξω από το όχημα και την εγκατέλειψε στη λεωφόρο Κηφισού.

Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν την γυναίκα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στην άκρη του δρόμου, ειδοποίησαν την άμεση δράση. Λίγο αργότερα η 30χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του 22χρονου στο ΑΤ Νέου Φαλήρου.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Λευκάδα, στο πευκοδάσος πάνω από την παραλία Πόρτο Κατσίκι.

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία. Η πυρκαγιά δείχνει να οριοθετήθηκε, όπως ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν όλη νύχτα να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από χωριά. Ενεργοποιήθηκε και το 112 και πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων σε Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα προς ασφαλή σημεία.

Ανοίγει από σήμερα και για 3 μήνες η διώρυγα της Κορίνθου για τα πλοία, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων για τις κατολισθήσεις. Θα κλείσει και πάλι την 1η Οκτωβρίου προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες.

Με λεωφορεία διεξάγονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αυλίδα – Χαλκίδα – Αυλίδα της Hellenic Train, έπειτα από πυρκαγιά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Χαλκίδας, χθες βράδυ, σε αποθηκευτικό χώρο πλησίον της παλαιάς γέφυρας Ευρίπου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική, με βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα