back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν, μετά τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 4ης Ιουλίου στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο, όπως ανακοίνωσε ο δήμος στην ιστοσελίδα του.
Σύμφωνα με την αστυνομία της γειτονικής κοινότητας Έβανστον, ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Ανεξέλεγκτη, λόγω και των πολύ ισχυρών ανέμων, μαίνεται η πυρκαγιά στην ‘Άμφισσα και μάλιστα ένα μέτωπο κινείται απειλητικά πλέον προς την Ιτέα, όπου ήδη εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για αποφυγή των μετακινήσεων προς τη συγκεκριμένη περιοχή.
Παρά το γεγονός ότι οι επίγειες, αλλά και οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται συνέχεια, η φωτιά έχει δημιουργήσει πληθώρα από μέτωπα που είναι απειλητικά.
Από χθες μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία, με τους ανέμους να δημιουργούν και εκεί προβλήματα με αναζωπυρώσεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, ενώ το απόγευμα φωτιά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Άγιο Όρος και στο Κρανίδι Ερμιονίδας όπου σπεύδουν ενισχύσεις από Ναύπλιο και Άργος.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Ηλεία και Αχαΐα.

Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση αν η Ρωσία διακόψει πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκουίντος.

«Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης με το μικρότερο ρίσκο σε περίπτωση ολικής αποκοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, γιατί διαθέτει εγκαταστάσεις αεριοποίησης», δήλωσε ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Αναφερόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση νωρίτερα της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι επικαιροποιήθηκαν οι παρεμβάσεις στο εξαιρετικά δυσμενές σενάριο της πλήρους αποκοπής.

Με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο δημόσιο κατά 10% υπεγράφη η ΚΥΑ των υπουργείων Ενέργειας και Ψηφιακής διακυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, η εσωτερική θερμοκρασία των κτιρίων γραφείων του δημόσιου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, το καλοκαίρι να είναι στους 27ο C και το χειμώνα στους 19ο C.

Η Γερμανία πρέπει να δράσει γρήγορα για να αντιμετωπίσει μια «ιστορική» αύξηση του κόστους ζωής, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συγκρίνοντας την τρέχουσα κατάσταση με την κρίση πληθωρισμού της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσε εκπροσώπους των εργοδοτών, των συνδικάτων και της Μπούντεσμπανκ να προτείνουν μέτρα που θα αμβλύνουν την πίεση στους καταναλωτές.

«Η τρέχουσα κρίση δεν θα τελειώσει τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Σολτς σημειώνοντας ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον».

9360 νέα κρούσματα, 23 θανάτους και 102 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Για συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 18-24, έκαναν λόγο οι επικεφαλής του Οργανισμού Θεοκλής Ζαούτης, και Δημήτρης Παρασκευής, ενώ Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000.

Στην περιοχή του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων οι κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης και του δημάρχου Βαντίμ Μποϊτσένκο.
Στην Μαριούπολη υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και την παροχή φυσικού αερίου. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής σκοτώθηκαν περίπου 22.000 κάτοικοι. Σήμερα ζουν περισσότεροι από 100 χιλιάδες κάτοικοι, η ζωή των οποίων απειλείται από την έξαρση μολυσματικών ασθενειών.

Αποφυλακίζεται, δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ο μεσίτης που εμπλέκεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, είχαν οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσουν ποινή κάθειρξης 10 ετών. Στον μεσίτη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης σε ΑΤ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα