back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτια θα είναι η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από τον Ελαιώνα από ιδιοκτησίες που δεν είχαν καθαριστεί κοντά στο Σερνικάκι. Ο άνεμος έχει πέσει και εκτιμάται ότι εως το πρωί θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας για την κατάσβεση της θα συμμετάσχουν και εναέρια μέσα.
Νωρίτερα είχε δοθεί προληπτική απομάκρυνση μέσω του 112, χωρίς να κινδυνεύουν οικίες, από τη βόρεια πλευρά της Ιτέας προς την πλευρά της Κίρρας.
52 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι πυρκαγιές σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Άγιο Όρος, Σχηματάρι, Ηλεία και Άραξο έχουν οριοθετηθεί και ελέγχονται. Στο Κρανίδι η εικόνα είναι καλή και εκτιμάται ότι θα ελεγχθεί μέσα στη νύχτα.
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Ηλεία και Αχαΐα, προειδοποιεί η γγ Πολιτικής Προστασίας.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, από την ταράτσα ενός κτιρίου, εναντίον του πλήθους που συμμετείχε στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο εύπορο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένα τουφέκι βρέθηκε στο σημείο.
Η αστυνομία αναζητά ως ύποπτο έναν λευκό άνδρα, ηλικίας περίπου 18-20 ετών και ζήτησε από τους πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για αυτόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση αν η Ρωσία διακόψει πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκουίντος.

«Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης με το μικρότερο ρίσκο σε περίπτωση ολικής αποκοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, γιατί διαθέτει εγκαταστάσεις αεριοποίησης», δήλωσε στη Βουλή ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο δημόσιο κατά 10% υπεγράφη η ΚΥΑ των υπουργείων Ενέργειας και Ψηφιακής διακυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, η εσωτερική θερμοκρασία των κτιρίων γραφείων του δημόσιου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, το καλοκαίρι θα είναι στους 27ο C και το χειμώνα στους 19ο C.

Η Γερμανία πρέπει να δράσει γρήγορα για να αντιμετωπίσει μια «ιστορική» αύξηση του κόστους ζωής, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συγκρίνοντας την τρέχουσα κατάσταση με την κρίση πληθωρισμού της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσε εκπροσώπους των εργοδοτών, των συνδικάτων και της Μπούντεσμπανκ να προτείνουν μέτρα που θα αμβλύνουν την πίεση στους καταναλωτές.

«Η τρέχουσα κρίση δεν θα τελειώσει τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Σολτς σημειώνοντας ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον».

Εννέα χιλιάδες 360 νέα κρούσματα, 23 θανάτους και 102 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Για συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 18-24, έκαναν λόγο οι επικεφαλής του Οργανισμού Θεοκλής Ζαούτης, και Δημήτρης Παρασκευής, ενώ Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000.

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στην απέλαση από τη Βουλγαρία των 70 μελών του ρωσικού διπλωματικού σώματος.
Η κ. Ζαχάροβα, τόνισε ότι η πολιτικοποιημένη απόφαση της Βουλγαρίας να μειώσει με αδικαιολόγητο τρόπο το διπλωματικό μας προσωπικό στη Βουλγαρία δεν θα μείνει σίγουρα χωρίς διμερή απάντηση».

«Το κλείσιμο του Ελαιώνα είναι σωστή πολιτική επιλογή, την οποία εμείς στηρίζουμε. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να θεωρήσουμε ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων συνιστά ένταξη. Οφείλουμε σε όλους τους ανθρώπους ασφάλεια και αξιοπρέπεια», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στο αίτημα της αντιπολίτευσης για συνέχιση της λειτουργίας της.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα