back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος για τη φωτιά στην Ηλεία: Το πύρινο μέτωπο δείχνει να έχει οριοθετηθεί

Διαβάστε επίσης

 

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην Αχαΐα και επεκτάθηκε στη συνέχεια στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου  «Η κατάσταση, αυτή τη στιγμή, είναι υπό προσωρινό έλεγχο. Το μέτωπο της φωτιάς δείχνει να οριοθετήθηκε, βρίσκεται σε απόσταση 10χλμ από τα όρια του Δήμου και δεν προχώρησε ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας, λόγω της σχετικής άπνοιας που υπήρχε όπως και αυτή τη στιγμή…

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές και έχουν αναπτυχθεί κοντά στις κοινότητες Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και Λάττα».

Ακόμη ωστόσο υπάρχουν πολλές μικροεστίες, για τις οποίες γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Από εδάφους, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ηλείας, επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 48 οχήματα, ειδικά μηχανήματα και με τη συνδρομή δυνάμεων από άλλους δήμους.

Τέλος, κατόπιν εντολής του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, Αλέξη Ράπανου, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα