back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες ιατροδικαστών στην υπόθεση της Πάτρας

Διαβάστε επίσης

Μία ακόμα έρευνα, αυτή τη φορά για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες ιατροδικαστών, στην υπόθεση του θανάτου των δύο παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη, ανοίγει από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της προσπάθειας να διερευνηθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης που επί μήνες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που ενδεχομένως τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Με σημερινή επιστολή του προς τον προιστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά όπως «-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Υπενθυμίζεται ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η κλήση της για παροχή εξηγήσεων στηρίχθηκε εκτός από το ιατροδικαστικό πόρισμα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της ήταν η ασφυξία, και σε περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, οι δύο εισαγγελείς, θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης, γεγονός που θα σημάνει σε καταφατική περίπτωση και την έναρξη νέας ανακριτικής διαδικασίας εναντίον της. Παράλληλα, μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης από την 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η δικογραφία για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ανατεθεί σε εισαγγελέα για τη διατύπωση της πρότασής του προς το δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή της κατηγορούμενης σε δίκη.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα