back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΟΔΥ: «Έκρηξη» μολύνσεων στους 18-24 ετών – Στο «κόκκινο» Αττική, Κρήτη, Ν. Αιγαίο και Ιόνιο

Διαβάστε επίσης

Αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, καταγράφει ο ΕΟΔΥ τις τρεις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150.000 -200.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, με τέσσερις περιοχές να καταγράφουν ανησυχητική αύξηση.

Πρόκειται για τα νησιά του Ιονίου, του νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και την Αττική. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 18-24 ετών.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής, η αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλείων, χωρίς όμως αντιστοιχη αύξηση στις ΜΕΘ.

Ως προς τις επαναλοιμώξεις και σε αυτές καταγράφεται αύξηση ανά εβδομάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ ο δείκτης αναπαραγωγής εκτιμάται στο 1,3.

Σε ερώτηση για αν ο ΕΟΔΥ θα εισηγηθεί την επαναφορά μάσκας, είπαν ότι θα εξεταστεί το θέμα από την επιτροπή.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι με βάση την άρση των μέτρων σε όλες τις χώρες, τουρίστες και γενικά ταξιδιώτες που είναι θετικοί στον κορονοϊό μπορούν να ταξιδεύουν, φορώντας την προστατευτική μάσκα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ξεκίνησε την ενημέρωση με στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και την αύξηση του δείκτη θετικότητας.

Η Ελλάδα, είπε, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού.

Η μετάλλαξη που κυριαρχεί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα -όπου φαίνεται ότι αφορά πάνω από τις μισές μολύνσεις – είναι η Όμικρον και οι παραλλαγές ΒΑ4 και ΒΑ5.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα