13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Το κλείσιμο του Ελαιώνα είναι σωστή πολιτική επιλογή και τη στηρίζουμε

Διαβάστε επίσης

«Το κλείσιμο του Ελαιώνα είναι σωστή πολιτική επιλογή, την οποία εμείς στηρίζουμε. Νισάφι με το μονοπώλιο της ευαισθησίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάποια στιγμή μπορούμε να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα και τα δόγματα του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να θεωρήσουμε ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων συνιστά ένταξη. Οφείλουμε σε όλους τους ανθρώπους ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Τη θέση αυτή διατύπωσε ξεκάθαρα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στο αίτημα της αντιπολίτευσης για συνέχιση της λειτουργίας της.

«Όλοι στην πραγματικότητα συμφωνούμε, ακόμη και όσοι ζητούν παράταση της λειτουργίας της δομής πως ο Ελαιώνας έχει κλείσει τον κύκλο του. Ο Ελαιώνας δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη διοίκηση Καμίνη, σε μία άλλη εποχή. Άλλες οι συνθήκες και άλλες οι ανάγκες. Από τότε, έχει κυλήσει πολύ νερό μέσα στο αυλάκι. Δεν μπορούμε να μένουμε παγιδευμένοι σε μία διαχείριση κρίσης και να θεωρούμε ότι αυτή συνιστά ολοκληρωμένη πολιτική», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, παρότι τυπικά δεν είναι αρμοδιότητά της, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη τερματισμού λειτουργίας της δομής για δύο σημαντικούς λόγους: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, όχι μόνο διότι θα ακολουθήσει η Διπλή Ανάπλαση, που είναι η πολύ μεγάλη ευκαιρία των κατοίκων του Ελαιώνα και της ευρύτερης περιοχής, η οποία για δεκαετίες ολόκληρες ήταν ξεχασμένη και εγκαταλειμμένη, αλλά και διότι οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, στηλίτευσε τον «διαγωνισμό» ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με τον Ελαιώνα, κάνοντας λόγο για “αριστερόμετρο”: «Το έχω πει και στο παρελθόν, σεβαστό το “αριστερόμετρο”, αλλά βρείτε τα μεταξύ σας. Μη βάζετε εμάς σε αυτό το παιχνίδι. Οι πολιτικές σας διαφορές δεν αφορούν όλο το δημοτικό συμβούλιο και σίγουρα δεν αφορούν όλη την Αθήνα. Ας μη δημιουργούμε μύθους και μυθεύματα επειδή βολεύουν ότι δήθεν απομακρύνονται παιδιά εν μέσω σχολικής περιόδου ή ότι μεταφέρονται σε μέρη που δεν υπάρχει περίθαλψη, φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη», κατέληξε.

Η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για θέματα μεταναστών και προσφύγων, κ. Μελίνα Δασκαλάκη, στην παρέμβασή της, υπογράμμισε ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει δείξει εμπράκτως τη μεγαλύτερη ευαισθησία για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή, σε αντίθεση, όπως είπε, με όσους τους «πάρκαραν» εκεί και κατά περίπτωση τους εργαλειοποιούν με διάφορα προσχήματα.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα