12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Ηλεία – Υψηλός κίνδυνος σήμερα για πολλές περιοχές

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 195 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Επίσης επιχειρούν 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ..

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. «Το βράδυ δεν προχώρησε ιδιαίτερα το μέτωπο της φωτιάς. Βρίσκεται στα 10χλμ από τα όρια του Δήμου. Το πρωί ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα. Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι μία εικόνα ύφεσης και προσωρινού ελέγχου της φωτιάς. Αναφέρω προσωρινού καθώς δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει με τον άνεμο» ανέφερε

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο μέτωπο της φωτιάς κοντά στις κοινότητες Λάττα, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και άλλες γειτονικές περιοχές. Εξάλλου αργά το βράδυ, στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 σε όλους όσοι βρίσκονται στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα προς το Αγραπιδοχώρι.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην Λευκάδα, στην περιοχή πάνω από το Πόρτο Κατσίκι.Για την κατάσβεση της επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4), στην Αττική, τα Κύθηρα, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Βοιωτία, την Εύβοια, Φθιώτιδα, περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηλεία και Αχαϊα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα