18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Προς νέα παράταση οι «επιστροφές» της επιστρεπτέας προκαταβολής

Διαβάστε επίσης

Η καθυστέρηση στην έκδοση από την ΑΑΔΕ των ατομικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων με τα επιστρεφόμενα στο κράτος ποσά από τις «επιστρεπτέες προκαταβολές» που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας περίπου 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, υποχρεώνει εκ των πραγμάτων το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης, τουλάχιστον ενός μηνός, στην προθεσμία αποπληρωμής των κρατικών δανείων που κανονικά λήγει στις 29 Ιουλίου.

Τα ραβασάκια με τα επιστρεφόμενα ποσά που πρόκειται να αναρτηθούν στον «προσωπικό λογαριασμό» του taxis για κάθε επιχείρηση η επαγγελματία με βάση την παράταση που δόθηκε θα πρέπει να αρχίσουν να εξοφλούνται είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% ή σε 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με την καταβολή της πρώτης δόσης, μέχρι στις 29 του μήνα.

Το δημόσιο έχει βεβαιώσει 3 δισεκ. ευρώ επιστρεφόμενα ποσά από τους επτά κύκλους των «επιστρεπτέων προκαταβολών» μέσω των οποίων δόθηκαν ως κρατικές ενισχύσεις 8,5 δισεκ. ευρώ στις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους που επλήγησαν από την πανδημία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι «έχουν καθυστερήσει να ανέβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της επιστρεπτέας προκαταβολής. Θα ανέβουν όμως. Νομίζω ότι θα ανέβουν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Βέβαια οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεση τους λίγες ημέρες ακόμη για την εξόφληση της δόσης της επιστρεπτέας και θα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό!».

Θάνος Πασχάλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα