14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό την πολυτάλαντη ηθοποιό Ντίνα Κώνστα

Διαβάστε επίσης

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό την πολυτάλαντη ηθοποιό Ντίνα Κώνστα, στης οποίας τη ματιά, τη χαρακτηριστική φωνή και το ταλέντο συναντήθηκαν η ‘Φαύστα’ του Μποστ, ηρωίδες του κλασικού θεάτρου, σπουδαίοι ρόλοι του ελληνικού ρεπερτορίου, η ‘Γιολάντα’ από το ‘Δις εξαμαρτείν’ και η ‘Ντένη Μαρκορά’ από τους ‘Δύο Ξένους’, που την έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό, και η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας που αφορούσε στη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου».

«Γεννημένη το 1938 στη Σάμο, η Ντίνα Κώνστα, με αριστερές οικογενειακές καταβολές, πολιτικοποιημένη από νεαρή ηλικία, με δύσκολα παιδικά και νεανικά βιώματα, απέστρεψε το βλέμμα της από την συμβατική καθημερινότητα που απομυζούσε τον χυμό της ψυχής, ιδιαίτερα των γυναικών, και στράφηκε προς το θέατρο, σπουδάζοντας κρυφά από την οικογένειά της στη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη, με δασκάλα την Μαίρη Αρώνη.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς, μεταξύ αυτών, Μποστ, Γ. Εμιρζά, Μ. Κατράκη, Κ. Μουσούρη, Γ. Μιχαηλίδη. Δούλεψε επτά χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και παράλληλα άρχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση.

«‘Ήθελα να είμαι ελεύθερη και να κάνω αυτά που έκανα. Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές αλλά και πολύ σπουδαίες. Τι μετράει; Οι σπουδαίες στιγμές’ δήλωσε η ίδια κάνοντας απολογισμό της πορείας της», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα