back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Φωκίδα και Αργολίδα. Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Βόρειας Ιτέας από τους κατοίκους της. Με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς όπου και παρέμειναν για λόγους ασφαλείας.

Με απόφαση του συντονιστικού, το κύριο βάρος έπεσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιτέας όπου κατευθύνονταν οι φλόγες, χωρίς όμως να κινδυνεύουν κατοικίες.

Οπως έγινε γνωστό, έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, ‘Αμφισσας και Δελφών του δήμου Δελφών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Κεντρικής Ελλάδας.

Σε εξέλιξη η φωτιά και στο Κρανίδι, που πήρε γρήγορα διαστάσεις απειλώντας το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες.

Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε εγκαίρως, οι ένοικοί του βρήκαν καταφύγιο στην παραλία και από εκεί δια θαλάσσης μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία.

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπί στη Ζάκυνθο. Εχουν οριοθετηθεί οι πυρκαγιές σε Αχαΐα, Άγιο Όρος, Σχηματάρι, Ηλεία και Άραξο.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Ηλεία και Αχαΐα, προειδοποιεί η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για τον Ιούλιο, θα ανακοινώσει στις 09:30 το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ως σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση αν η Ρωσία διακόψει πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκουίντος.

«Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης με το μικρότερο ρίσκο σε περίπτωση ολικής αποκοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, γιατί διαθέτει εγκαταστάσεις αεριοποίησης», δήλωσε στη Βουλή ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η Γερμανία πρέπει να δράσει γρήγορα για να αντιμετωπίσει μια «ιστορική» αύξηση του κόστους ζωής, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συγκρίνοντας την τρέχουσα κατάσταση με την κρίση πληθωρισμού της δεκαετίας του 1960 και του 1970.

Μετά την πτώση της πόλης Λισιτσάνσκ, το επίκεντρο των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία πλέον μεταφέρεται από την περιφέρεια Λουγκάνσκ στη Ντανιέτσκ, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απώθησαν ρωσικές επιθέσεις στα διοικητικά όρια των δύο ανατολικών περιφερειών, σύμφωνα με τους ουκρανούς επιτελείς.

Την ίδια ώρα, ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στο Μπουρλεγίρσκ, που έχει καταληφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές, μετατράπηκε ξανά σε πεδίο μάχης, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας στην απέλαση από τη Βουλγαρία των 70 μελών του ρωσικού διπλωματικού σώματος.

Δείπνο εργασίας είχαν το βράδυ στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων οι δυο άνδρες συζήτησαν διεθνή, διμερή και ευρωπαϊκά ζητήματα αρχής γενομένης από την συνεργασία Γαλλίας και Γερμανίας στο ουκρανικό. Επίσης στο τραπέζι βρέθηκε το θέμα της ενέργειας και της ευρωπαϊκής άμυνας.

9.360 νέα κρούσματα κορωνοιού, 23 θανάτους και 102 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της δίκης για τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό», έφτασε σήμερα η ώρα που ο βασικός κατηγορούμενος θα απολογηθεί για δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών που έπασχαν από σοβαρές παθήσεις και τους υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να τους θεραπεύσει.

Η αμερικανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως έχει θέσει υπό κράτηση τον φερόμενο ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον ανθρώπων που συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν την παρέλαση για την αμερικανική εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ στο Σικάγο.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης, που έγινε με τουφέκι από την ταράτσα εμπορικού καταστήματος, είναι 6 νεκροί και 26 τραυματίες.

Ασυνήθιστη κακοκαιρία έπληξε την Ιταλία, με έναν νεκρό εξαιτίας ανεμοστρόβιλου, καθώς τον καταπλάκωσε τοίχος στην πόλη Πιατσέντσα. Στην κωμόπολη Φιορεντσουόλα ο σφοδρός άνεμος προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη στέγη νοσοκομείου, το οποίο εκκενώθηκε.

«Το κλείσιμο του Ελαιώνα είναι σωστή πολιτική επιλογή, την οποία εμείς στηρίζουμε. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να θεωρήσουμε ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων συνιστά ένταξη.

Οφείλουμε σε όλους τους ανθρώπους ασφάλεια και αξιοπρέπεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στο αίτημα της αντιπολίτευσης για συνέχιση της λειτουργίας της.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα