back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τον Ιούλιο θα ανακοινώσει σε μισή ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Ως σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση αν η Ρωσία διακόψει πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκουίντος.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα της Ιτέας Φωκίδας και του Κρανιδίου Αργολίδας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, καίνε πολύ μικρές εστίες, είπε νωρίτερα στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ζημιές είναι μεγάλες, κυρίως για τους παραγωγούς.

Αργά το βράδυ, εκκενώθηκε η βόρεια Ιτέα. Οι κάτοικοί της μεταφέρθηκαν με λεωφορεία που διέθεσε ο δήμος και η περιφέρεια σε ξενοδοχεία στους Δελφούς.
Καθησυχαστικός και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος. Όπως τόνισε στο σταθμό μας η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Σύμφωνα πάντως με την Πυροσβεστική, και τα δύο μέτωπα παραμένουν σε εξέλιξη, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Όσον αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα, από την οποία απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι ένοικοί της, σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Επίσης έχουν οριοθετηθεί οι πυρκαγιές σε Αχαΐα, Άγιο Όρος, Σχηματάρι, Ηλεία και Άραξο. Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπί στη Ζάκυνθο.

Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να επικρατούν σήμερα και αύριο σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, Αν. Λέσβο και Σκύρο.

Δεύτερο επεισόδιο με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στη Φιλαδέλφεια, κατά τους εορτασμούς για την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί στη λεωφόρο Benjamin Franklin Parkway. Σύμφωνα με τις αρχές, νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Νωρίτερα, στις ίδιες εκδηλώσεις στο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο, 22χρονος με τουφέκι άρχισε να πυροβολεί από την οροφή καταστήματος, σκοτώνοντας 6 ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 26. Υπό κράτηση βρίσκεται ο δράστης.

Μετά την πτώση της πόλης Λισιτσάνσκ, το επίκεντρο των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία πλέον μεταφέρεται από την περιφέρεια Λουγκάνσκ στη Ντανιέτσκ, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας στην απέλαση από τη Βουλγαρία των 70 μελών του ρωσικού διπλωματικού σώματος.

9.360 νέα κρούσματα κορωνοιού, 23 θανάτους και 102 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της δίκης για τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» , έφτασε σήμερα η ώρα που ο βασικός κατηγορούμενος θα απολογηθεί για δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών που έπασχαν από σοβαρές παθήσεις και τους υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να τους θεραπεύσει.

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την ώρα της κρίσης σε ό,τι αφορά και την υπόθεση με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Κούντριας έχει εισηγηθεί την ενοχή του για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον έχουν οδηγήσει στο εδώλιο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αγόρευσης των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ακολούθως η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανακοινώσει εάν το δικαστήριο θα αποσυρθεί για διάσκεψη προκειμένου να ανακοινώσει την ετυμηγορία ή αν θα χρειαστεί να διακόψει, ώστε να ολοκληρωθεί η αναγκαία διάσκεψη και να ανακοινωθεί η απόφασή στην επόμενη δικάσιμο, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα