back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Την διεύρυνση της επιδότησης για ηλεκτρική ενέργεια για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και για όλες τις κατοικίες, κυρίες και εξοχικές για τον Ιούλιο, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Από τον Ιούλιο επιδοτείται με 200 ευρώ η μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές και με 240 ευρώ για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου. Παράλληλα όπως επανέλαβε ο υπουργός από τον Αύγουστο οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις τιμές των παρόχων ώστε να επιλέγουν εταιρία με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Παρατείνεται ως τις 8 Ιουλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή” που έληγε σήμερα.

Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Ιτέας Φωκίδας, σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Μικρές οι εστίες που καίνε, είπε νωρίτερα στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ζημιές είναι μεγάλες, κυρίως για τους παραγωγούς.

Καθησυχαστικός και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος. Όπως τόνισε στο σταθμό μας, η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Σε μία ώρα θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής.

Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να επικρατούν σήμερα και αύριο σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, Αν. Λέσβο και Σκύρο.

Άνοιξε ο δρόμος της Μόσχας για την διεκδίκηση του Ντόνετσκ αφού κατέλαβε τον έλεγχο ολόκληρης της ανατολικής περιοχής Λουγκάνσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν πλέον προς το Σλοβιάνσκ. Στο μεταξύ, τη δημιουργία πλατφόρμας ανοικοδόμησης της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν με τις ουκρανικές αρχές να υπολογίζουν το κόστος σε 750 δισ. δολάρια.

Την πρόθεση της Ελλάδας να είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με στόχο να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του κράτους εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας που μετείχε χθες εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο δείπνο εργασίας της Διάσκεψης για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη διμερώς προσφέρει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ συνεχίζει να συνεισφέρει μέσω των σχετικών προγραμμάτων της ΕΕ.

Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του κύματος του κορωνοιού με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα.

Χαρακτήρισε μη ασφαλείς τις όποιες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας και συνέστησε τον εμβολιασμό τώρα με τέταρτη δόση για να είναι οι πολίτες προετοιμασμένοι για το Φθινόπωρο.

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τους ιατροδικαστές που διερεύνησαν τα αίτια θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη .

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την ώρα της κρίσης στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Κούντριας έχει εισηγηθεί την ενοχή του για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον έχουν οδηγήσει στο εδώλιο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αγόρευσης των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα ή στην επόμενη δικάσιμο, μεθαύριο Πέμπτη, η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Απολογείται σήμερα ο αποκαλούμενος “Δόκτωρ Κοντός”, που κατηγορείται ότι εξαπάτησε βαριά πάσχοντες ανθρώπους, εμφανιζόμενος ως διακεκριμένος επιστήμονας και υποσχόμενος πως θα τους θεραπεύσει.

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της δίκης, θα δώσει εξηγήσεις για 12 ανθρωποκτονίες, ανάμεσά τους δύο ανήλικων, και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα