back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε έκτακτη ενημέρωση θα προχωρήσει σε λίγη ώρα ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την ώρα όπου υπάρχουν ακόμη εστίες πυρκαγιάς στη χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Ιτέας Φωκίδας και σε ύφεση βρίσκεται από τις πρωινές ώρες η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας.

Για δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες και το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της χώρας προειδοποιεί το meteo.

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, Αν. Λέσβο και Σκύρο.

Την διεύρυνση της επιδότησης για ηλεκτρική ενέργεια για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και για όλες τις κατοικίες για τον Ιούλιο, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Από τον Ιούλιο επιδοτείται με 200 ευρώ η μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές και με 240 ευρώ για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου. Παράλληλα όπως επανέλαβε ο υπουργός από τον Αύγουστο οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις τιμές των παρόχων ώστε να επιλέγουν εταιρία με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Μετά από πολυήμερη καθυστέρηση αναρτώνται τις προσεχείς ημέρες τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τις επιστροφές των ποσών στο κράτος στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι στις 29 Ιουλίου περίπου 700.000 πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν την διετία της πανδημίας περί τα 8,3 δισ.ευρώ ως κρατικές ενισχύσεις.

Η πλατφόρμα ανοικοδόμησης της Ουκρανίας θα χρησιμοποιηθεί για τη χαρτογράφηση των επενδυτικών αναγκών, τον συντονισμό της δράσης και των πόρων, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στο Συνέδριο για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας το οποίο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στην ελβετική πόλη Λουγκάνο. «Από την αρχή του πολέμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε οικονομική στήριξη», τόνισε η φον ντερ Λάιεν. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν περίπου 750 δις δολάρια.

«Όλες οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να υιοθετηθούν 100%, χωρίς εξαιρέσεις, και να συνεχιστούν, γιατί αν δεν τη σταματήσουμε εδώ, η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία και θα συνεχίσει με αυτήν την πολιτική της», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την ομιλία του, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο συνέδριο του Economist.

Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του κύματος του κορωνοιού με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα.

Χαρακτήρισε μη ασφαλείς τις όποιες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας και συνέστησε τον εμβολιασμό τώρα με τέταρτη δόση.

 

Σε εξέλιξη οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά του δήμου Μυλοποτάμου στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα και έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 25 κιλά κάνναβης, οπλισμός καθώς και 73 δενδρύλλια κάνναβης.

Τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα έδωσε 35χρονος στο Μακροχώρι Ημαθίας, που είχε επιζήσει στην τραγωδία των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.

Όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες, ήταν ο ένας από τους τέσσερις μαθητές που μετά το φοβερό δυστύχημα νοσηλευόταν στην εντατική. Τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του μέσα στο σπίτι του

Κορυφαία επιλογή για τους Ευρωπαίους τουρίστες αποτελεί η χώρα μας για τις διακοπές τους αν και πολλοί επισκέπτες την χαρακτηρίζουν ως έναν ακριβό προορισμό.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα