back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προκαλούν οι παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ πριν από λίγο βρετανικά μέσα μετέδωσαν ότι παραιτήθηκε και ένας από τους αντιπροέδρους του Συντηρητικού κόμματος, ο Μπιμ Αφολάμι.
Νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ σε ανάρτησή του που συνοδεύεται από την επιστολή παραίτησής του ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί “κατάλληλα, ικανά και με σοβαρότητα”.
Την παραίτηση του υπέβαλλε και ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ, δηλώνοντας πως «έχασε την εμπιστοσύνη του» στον Μπόρις Τζόνσον. Αφορμή για τις παραιτήσεις αποτελεί το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο οποίο εμπλέκεται κορυφαίο στέλεχος των Tories. Απόψε ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε το λάθος του καθώς όπως είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ο Κρις Πίντσερ, ήταν ακατάλληλος για τη θέση αυτή.

Σύμφωνα με αναλυτές o πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στο «χείλος της κατάρρευσης», ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους, καθώς τα δύο αυτά υπουργεία θεωρούνται «καυτές πατάτες». Το Οικονομικών γιατί ο νέος υπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής που πλήττει κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα της χώρας και το Υγείας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πανδημία του κορονοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

«Είναι σαφές πως η κυβέρνηση του Τζόνσον καταρρέει», σχολίασε ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Σταρμερ.

Σε πλήρη ύφεση χωρίς ενεργή μεγάλη εστία έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό. Ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για κίνδυνο αναζωπυρώσεων.
Νωρίτερα έγινε και μια προσαγωγή ατόμου, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ύποπτο και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε εξέλιξη σύμφωνα με την πυροσβεστική, φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή ‘Αγιος Ιωάννης, Κορινθίας, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε και στην Τζια, δεν απειλεί κατοικίες.
Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καλαμάκι, του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Τροπολογία για να μην πουληθούν F-16 στην Τουρκία κατέθεσαν στο Αμερικανικό Κογκρέσο10 βουλευτές, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα προχωρήσει στην πώληση, αλλά και στην αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου μαχητικών της Τουρκίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι βουλευτές έχουν καταθέσει μια διακομματική τροπολογία στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, που απαγορεύει στον πρόεδρο να μεταφέρει όπλα σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ που μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου ή της κυριαρχίας ή της εδαφικής ακεραιότητας άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

«Απέναντι στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας ορθώνονται ξεκάθαρες αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβολαίου, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στην προκλητική ρητορική της γείτονος. Στους έωλους ισχυρισμούς της, απαντά η πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο, είπε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα δε θα ανεχτεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας».

«Με την παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα, έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές. Η προσήλωσή μας στο Δημόσιο συμφέρον. Η προσήλωσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το στεγαστικό πρόβλημα.
Καταλόγισε στην κυβέρνηση τις αρνητικές πρωτιές στον πληθωρισμό, στους λογαριασμούς ρεύματος, στις τιμές των καυσίμων και στα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ο μισθός τελειώνει την 3η εβδομάδα.

Νέο ρεκόρ εξαμήνου στα κρούσματα. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τριάντα χιλιάδες 588 μολύνσεις, 19 θανάτους και 98 διασωληνωμένους ασθενείς.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη επτά τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στην πόλη Σλοβιάνσκ, σύμφωνα με τις αρχές του Ντονέτσκ. Την ανακοίνωση έκανε ο τοπικός κυβερνήτης, Πάβλο Κιριλένκο, λέγοντας ότι στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών έγινε υπαίθρια αγορά, τονίζοντας : “Για μία ακόμη φορά, οι Ρώσοι εξαπολύουν σκοπίμως επίθεση σε τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται άμαχοι”

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα