back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λίνα Μενδώνη: Ο φωτισμός του ανελκυστήρα της Ακρόπολης εξυπηρετεί εργασίες συντήρησης

Διαβάστε επίσης

Στο θέμα του ανελκυστήρα της Ακρόπολης αναφέρθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή πρόσφατες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που κατέκριναν το φωτισμό του.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της  παρουσίασης του προγράμματος του θεσμού «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός», η Υπουργός Πολιτισμού διευκρίνισε ότι ο φωτισμός του φρεατίου τη νύχτα, χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του ανελκυστήρα.
«Πλέον δεν υπάρχει αυτός ο φωτισμός και δεν υπάρχει για έναν πολύ απλό λόγο, διότι αφορούσε τους κανόνες ασφαλείας όταν γίνεται συντήρηση βραδινή ώρα. Ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης λειτουργεί από το 2020 και πλέον -τώρα ειδικά το 2022- που έχουμε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, χρησιμοποιείται πάρα πάρα πολύ, ευτυχώς, περισσότερο απ’ ό,τι και εμείς υπολογίζαμε ότι θα έχουμε εμποδιζόμενα άτομα. Έρχονται ολόκληρες ομάδες, νεαρές γυναίκες σε εγκυμοσύνη προχωρημένη, υπερήλικες οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανέβουν στο Βράχο. Ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν τον ανελκυστήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο ανελκυστήρας πρέπει για λόγους ασφαλείας να συντηρείται, όχι μόνο στην κανονική του συντήρηση, την προγραμματισμένη, αλλά και έκτακτα.
Αυτός, λοιπόν, ο περίφημος φωτισμός, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος χαρακτηρίστηκε ως φωτόσπαθο, αυτό λοιπόν το φωτόσπαθο είναι μία λεντοταινία, αυτός είναι ο ελληνικός όρος, LED-φως, λεντοταινία, η οποία τοποθετείται στην εσοχή της σιδηροτροχιάς του ανελκυστήρα, γι’ αυτό και διατρέχει όλο το μήκος, ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός στο φρεάτιο, όπου υπάρχουν άνθρωποι και κάνουν τη συντήρηση. Είναι αποκλειστικά για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένες ώρες. Από χθες που έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση δεν χρησιμοποιείται, και προφανώς η συντήρηση πρέπει να γίνεται ώρες που ο αρχαιολογικός χώρος είναι κλειστός, δηλαδή ή από τις 5 το πρωί μέχρι τις 7.30, ή από τις 8 και μετά, για να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία και η επίσκεψη του Ιερού Βράχου».

Νάνσυ Αγγελοπούλου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα