back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Σόιγκου: Δεν στέλνουμε στρατεύσιμους να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Δεν στέλνουμε στρατεύσιμους να πολεμήσουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αν και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι στρατεύσιμοι δεν θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε τον Μάρτιο ότι ορισμένοι στρατεύσιμοι είχαν συμμετάσχει στη ζώνη των συγκρούσεων.

Η Ρωσία επιστρατεύει ετησίως περίπου 400.000 νέους άνδρες για να κάνουν την ενός έτους στρατιωτική τους θητεία που είναι υποχρεωτική και η μεταχείρισή τους αποτελεί ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα.

Στη «μαύρη αγορά» τα όπλα που στέλνει η Δύση

Ορισμένα από τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο «πήγαν στη Μέση Ανατολή και επίσης καταλήγουν στη μαύρη αγορά», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Ωστόσο ο Σεργκέι Σοϊκγού, δεν προσκόμισε κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Ο Σοϊγκού κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι μέχρι στιγμής έχουν παραδώσει περισσότερους από 28.000 τόνους όπλων στην Ουκρανία «με την ελπίδα να παραταθεί ο πόλεμος» και να αιμορραγήσουν τη Ρωσία.

Η ρωσική επίθεση «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι που έθεσε ο Ανώτατος Διοικητής (σ.σ. Πούτιν)», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα περιορίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, επειδή σ’ αυτό την ωθεί η Ουκρανία.

Η Μόσχα την Κυριακή ανακοίνωσε ότι «απελευθέρωσε» ολόκληρη τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ στο έδαφος της πρώην επαρχίας Λουχάνσκ της Ουκρανίας και συνεχίζει την εκστρατεία της για να αποσπάσει την γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, την επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, από τον έλεγχο του Κιέβου.

Ωστόσο οι δυνάμεις της έχουν επίσης θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Χερσώνα και μεγάλα τμήματα των περιφερειών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στα νότια της Ουκρανίας και έχουν βομβαρδίσει στόχους σε όλη την Ουκρανία, ενώ έχουν πραγματοποιήσει μια αποτυχημένη προέλαση προς την πρωτεύουσα Κίεβο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα