back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαίνεται η πυρκαγιά σε Τζιά και Πύργο, υπό μερικό έλεγχο σε Κόρινθο και Αχαΐα, σε πλήρη ύφεση στο Πόρτο Γερμενό

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του Πύργου Ηλείας.

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει δύο μέτωπα σε δύσβατα σημεία, χωρίς να απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης από δύο έως τέσσερα μποφόρ.

Σε πλήρη ύφεση είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Στην περιοχή, ωστόσο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Νωρίτερα έγινε μια προσαγωγή ατόμου χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο και αφέθηκε ελεύθερο.

Ενεργοποιήθηκε το 112 για εκκένωση του Μύτικα

«Νωρίς το απόγευμα εκκενώθηκε προληπτικά ο Μύτικας, με εντολή οι κάτοικοι να κινηθούν προς την Ψάθα. Από εκεί και πέρα, είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με όλες τις δυνάμεις μας», είχε αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σπίτι έχει καεί από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από σκουπίδια πίσω από ξενοδοχείο της περιοχής.

Λόγω της φωτιάς είναι σε ισχύ είναι η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι στο ρεύμα προς Πόρτο Γερμενό. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου- Ψαθάς- Βιλίων από το ύψος του οδού Πεύκων στο ρεύμα προς Ψάθα.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Πυρκαγιά στην Τζιά

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μαίνεται σε δυο μέτωπα στην περιοχή Χάλαρα της Τζιας και καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις ένα ελικόπτερο. Ακόμη, οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν καθώς στις 19:45 αναχώρησε από το Λαύριο μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κόρινθο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή, ‘Αγιος Ιωάννης, στην Κορινθία.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αχαΐα

Ελέγχεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Καλαμάκι, του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Πάντως εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις, κυρίως λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, απηύθυνε έκκληση να ενημερώνονται όλοι από τις επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς όπως είπε, «έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που μεταδίδονται αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και των αρχών που εμπλέκονται στη διαχείριση των συμβάντων».

Ακόμη η κ. Τζίμα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. «Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα μόλις δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά», κατέληξε.

Δημήτρης Πέρρος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newsroom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα