back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υεμένη: Τουλάχιστον 5 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη όπλων

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 30 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη όπλων στο Λαουντάρ, μια από τις βασικές πόλεις της επαρχίας Αμπιάν, στη νότια Υεμένη, ανακοίνωσε πηγή της ασφάλειας.

Η έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε σε αποθήκη που βρισκόταν στο υπόγειο κτιρίου κατοικιών.

Από αυτήν έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι και περίπου 30 τραυματίστηκαν, δήλωσε στο AFP πηγή της ασφάλειας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα με τον οποίο επικοινώνησε το AFP, το διώροφο κτίριο κατέρρευσε τελείως και τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν τώρα να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια.

Η Λαουντάρ φιλοξενεί αγορά πυροβόλων όπλων και ένας από τους εμπόρους φέρεται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Υεμένη η κατοχή πυροβόλων όπλων θεωρείται από καιρό ως βασικό στοιχείο της κουλτούρας των κατοίκων.

Η χώρα σπαράσσεται από το 2014 από πόλεμο ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζει συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία, και στους αντάρτες Χούτι, οι οποίοι πρόσκεινται στο Ιράν. Εκεχειρία έχει ωστόσο τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο.

Η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και έχει βυθίσει την πιο φτωχή χώρα της αραβικής χερσονήσου σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα