back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με τον μεγαλύτερο αριθμό παραιτήσεων κυβερνητικών στελεχών στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται αντιμέτωπος ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ τα αιτήματα στενών του συνεργατών για παραίτησή του πληθαίνουν.

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, για την κοινωνική πολιτική. Ξεκινώντας τη συζήτηση, εξήγγειλε ότι καταργείται από τον Ιανουάριο 2023 η εισφορά αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλου κια συνταξιούχους και ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Στην τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ακρίβεια και η έκρηξη του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο αναφέροντας μόνο για τις τιμές του φυσικού αερίου ότι είναι πενταπλάσιες σε σχέση με πέρσι.

«Η κοινωνία δε σας αντέχει άλλο, κ. Μητσοτάκη. Τρία χρόνια είναι αρκετά. Δε θα γίνουν επτά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε αφήστε τα ήξεις αφήξεις και προκηρύξτε εκλογές, γιατί είστε ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που κατάφερε από μόνος του να αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας στον τόπο. Αναφερόμενος στην πρωθυπουργική εξαγγελία για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ανέφερε ότι αντί να απολογηθείτε για τη μεγάλη απάτη σε σχέση με τα αναδρομικά έρχεστε τώρα να τους εξαπατήσετε.

«Κυβερνάτε με βαθιά συντηρητική πολιτική με τη στήριξη των ισχυρών» σημείωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κατεβάσει ταχύτητα, καθώς είναι σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν γρήγορα.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος θα πρωτοκαθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα» σχολίασε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εάν δεν μπορείτε πάτε σε εκλογές» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εμείς θέλουμε εκλογές χθες» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παρότι είχε δεσμευθεί δεν τόλμησε να κάνει εξεταστική επιτροπή για το 2015.

Την παράταση της προσωρινής διαταγής, με την οποία απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Είκοσι τρεις χιλιάδες 364 κρούσματα, 22 νεκρούς και 96 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σταματά την καθημερινή ενημέρωση των κρουσμάτων και θα ενημερώνει μια φορά την εβδομάδα κάθε Παρασκευή.

Ένα βρέφος 13 μηνών έχασε τη ζωή του από οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το βρέφος εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική λόγω διήμερου πυρετού και νωθρότητας. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα.

Εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι του χωριού Κορυφή του νομού Ηλείας έδωσαν προ ολίγου οι τοπικές αρχές, λόγω της φωτιάς που αναζωπυρώθηκε νωρίτερα. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με 24 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σαράντα μία δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Την πολιτική προσωπικότητα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης στα εγκαίνια της αίθουσας «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, παρουσία βουλευτών απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης συμπύκνωσε το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου στο τρίπτυχο «ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική συμφιλίωση» και αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις του, στο εσωτερικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα