14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη για την πολιτική του επιβίωση δίνει ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δει 38 μέλη του να παραιτούνται εκφράζοντας με τον πιο σαφή τρόπο την διαφωνία τους για τον τρόπο διακυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και ζητούν την παραίτησή του από την ηγεσία της χώρας και του κόμματος.

Παράλληλα, δεν λείπουν και οι επιστολές μελών των Tories, με τις οποίες τα μέλη του κόμματος του βρετανού πρωθυπουργού ζητούν ψηφοφορία επί προτάσεως μομφής εναντίον του. Πριν από έναν ακριβώς μήνα, ο Μπόρις Τζόνσον επιβίωσε μίας πρότασης μομφής και βάσει του κανονισμού για διάστημα ενός έτους προστατεύεται από μία δεύτερη πρόταση δυσπιστίας. Κάτι που δεν αποκλείεται να αλλάξει, ωστόσο, καθώς τη Δευτέρα η κοινοβουλευτική ομάδα των Tories θα εκλέξει νέα εκτελεστική επιτροπή, η οποία αναμένεται να εξετάσει την αλλαγή του κανονισμού.

Αυτή την ώρα, στην Downing Street βρίσκονται κορυφαία στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, τα οποία εκτιμάται ότι ζητούν από τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί. Κάτι που ο ίδιος, για την ώρα, δεν φαίνεται διατεθειμένος να πράξει.

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, για την κοινωνική πολιτική. Ξεκινώντας τη συζήτηση, εξήγγειλε ότι καταργείται από τον Ιανουάριο 2023 η εισφορά αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Στην τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ακρίβεια και η έκρηξη του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο αναφέροντας μόνο για τις τιμές του φυσικού αερίου ότι είναι πενταπλάσιες σε σχέση με πέρσι.

«Η κοινωνία δε σας αντέχει άλλο, κ. Μητσοτάκη. Τρία χρόνια είναι αρκετά. Δε θα γίνουν επτά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε αφήστε τα ήξεις αφήξεις και προκηρύξτε εκλογές, γιατί είστε ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που κατάφερε από μόνος του να αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας στον τόπο. Αναφερόμενος στην πρωθυπουργική εξαγγελία για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ανέφερε ότι αντί να απολογηθείτε για τη μεγάλη απάτη σε σχέση με τα αναδρομικά έρχεστε τώρα να τους εξαπατήσετε.

Την παράταση της προσωρινής διαταγής, με την οποία απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Είκοσι τρεις χιλιάδες 364 κρούσματα, 22 νεκρούς και 96 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σταματά την καθημερινή ενημέρωση των κρουσμάτων και θα ενημερώνει μια φορά την εβδομάδα κάθε Παρασκευή.

Ένα βρέφος 13 μηνών έχασε τη ζωή του από οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το βρέφος εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική λόγω διήμερου πυρετού και νωθρότητας.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Κορυφή του νομού Ηλείας, ενώ νωρίτερα δόθηκε και εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού.

Σαράντα μία δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Την πολιτική προσωπικότητα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης στα εγκαίνια της αίθουσας «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, παρουσία βουλευτών απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης συμπύκνωσε το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου στο τρίπτυχο «ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική συμφιλίωση» και αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις του, στο εσωτερικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα