12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ανυποχώρητος δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ITV. Φέρεται μάλιστα να είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ότι έχουν δύο επιλογές: είτε να επικεντρωθούν το καλοκαίρι στην επίλυση των οικονομικών ζητημάτων, είτε να συμμετάσχουν σε έναν «αγώνα για την εξουσία».

Πολλοί υπουργοί συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα στην επίσημη κατοικία του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ για να του πουν ότι είναι ανάγκη να αποχωρήσει.
Παρά τις παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος και τις πιέσεις προς τον ίδιο, ο Τζόνσον λέει ότι έχει εντολή από τις βουλευτικές εκλογές του 2019, τις οποίες κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία.

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, για την κοινωνική πολιτική.  Ξεκινώντας τη συζήτηση, εξήγγειλε ότι καταργείται από τον Ιανουάριο 2023 η εισφορά αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Στην τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ακρίβεια και η έκρηξη του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο αναφέροντας μόνο για τις τιμές του φυσικού αερίου ότι είναι πενταπλάσιες σε σχέση με πέρσι.

«Η κοινωνία δε σας αντέχει άλλο, κ. Μητσοτάκη. Τρία χρόνια είναι αρκετά. Δε θα γίνουν επτά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε προκηρύξτε εκλογές, γιατί είστε ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που κατάφερε από μόνος του να αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας στον τόπο. Αναφερόμενος στην πρωθυπουργική εξαγγελία για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ανέφερε ότι αντί να απολογηθείτε για τη μεγάλη απάτη σε σχέση με τα αναδρομικά έρχεστε τώρα να τους εξαπατήσετε.

Δυσοίωνες προβλέψεις από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία δεν απέκλεισε μια πιθανή παγκόσμια ύφεση το 2023, δεδομένων των αυξημένων κινδύνων.

Μιλώντας στο Reuters εξήγησε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή του για 3,6% ανάπτυξη το 2022. Πρόκειται για την τρίτη αναθεώρηση των προβλέψεων από τις αρχές του έτους.

Την παράταση της προσωρινής διαταγής, με την οποία απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αθηνών. 

23.364 κρούσματα, 22 νεκρούς και 96 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σταματά την καθημερινή ενημέρωση των κρουσμάτων και θα ενημερώνει μια φορά την εβδομάδα κάθε Παρασκευή.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Κορυφή του νομού Ηλείας, ενώ νωρίτερα δόθηκε και εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού.

Σαράντα μία δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Ο αριστερός, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Λούλα συγκεντρώνει ποσοστό 45% στον πρώτο γύρο των εκλογών, 14 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τον Μπολσονάρου, ενώ στον δεύτερο γύρο εκτιμάται ότι θα κερδίσει με διαφορά 19 ποσοστιαίων μονάδων.
Σε ποσοστό 47% οι Βραζιλιάνοι έχουν αρνητική άποψη για την κυβέρνηση του Μπολσονάρου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα