back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

«Εκ των υστέρων, ήταν λάθος. Ζητώ συγγνώμη από όποιον επηρεάστηκε από αυτό», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός παραδεχόμενος το λάθος του, καθώς όπως είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ο πρώην αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία των Συντηρητικών, Κρις Πίντσερ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ήταν ακατάλληλος για τη θέση αυτή. Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας, ενός εκ των αντιπροέδρων του Συντηρητικού Κόμματος Μπιμ Αφολάμι και δυο βουλευτών των Τόρις.

Σύμφωνα με αναλυτές o πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στο «χείλος της κατάρρευσης». «Είναι σαφές πως η κυβέρνηση του Τζόνσον καταρρέει», σχολίασε ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

Σε πλήρη ύφεση χωρίς ενεργή μεγάλη εστία η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό. Ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στον ‘Αγιο Ιωάννη, Κορινθίας και στο Καλαμάκι του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Χθες σύμφωνα με την πυροσβεστική εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές.
Σε γενική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε επιφυλακή επίσης παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι και για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Τροπολογία για να μην πουληθούν F-16 στην Τουρκία κατέθεσαν στο Αμερικανικό Κογκρέσο10 βουλευτές, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα προχωρήσει στην πώληση, αλλά και στην αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου μαχητικών της Τουρκίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι βουλευτές έχουν καταθέσει μια διακομματική τροπολογία στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, που απαγορεύει στον πρόεδρο να μεταφέρει όπλα σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ που μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου ή της κυριαρχίας ή της εδαφικής ακεραιότητας άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

«Απέναντι στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας ορθώνονται ξεκάθαρες αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβολαίου, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στην προκλητική ρητορική της γείτονος. Στους έωλους ισχυρισμούς της, απαντά η πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο, είπε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα δε θα ανεχτεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας».

«Με την παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα, έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές. Η προσήλωσή μας στο Δημόσιο συμφέρον. Η προσήλωσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το στεγαστικό πρόβλημα.
Καταλόγισε στην κυβέρνηση τις αρνητικές πρωτιές στον πληθωρισμό, στους λογαριασμούς ρεύματος, στις τιμές των καυσίμων και στα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ο μισθός όπως είπε τελειώνει την 3η εβδομάδα.

Σήμερα, αναμένεται να ανέβει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή όπου έχει προγραμματιστεί προ ημερησίας συζήτηση για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στην Ολομέλεια και το λόγο θα λάβουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Νέο ρεκόρ εξαμήνου στα κρούσματα. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τριάντα χιλιάδες 588 μολύνσεις, 19 θανάτους και 98 διασωληνωμένους ασθενείς.
Η αύξηση στο ιικό φορτίο καταγράφεται και στα λύματα που φθάνει και το 148% στην Αλεξανδρούπολη, το 99 % στη Ξάνθη, στο 91% σε Λάρισα και Αττική.

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στα Εξάρχεια, όπου ομάδες ατόμων εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων και να στήνουν οδοφράγματα. Προηγήθηκε συγκέντρωση και πορεία κατά της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Τη διεύρυνση της επιδότησης για ηλεκτρική ενέργεια για όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως εισοδήματος, και για όλες τις κατοικίες για τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα