back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Διαβάστε επίσης

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στην Βουλή, ενώ υποστήριξε πως όταν έρθει η ώρα των εκλογών «θα πούμε τι θυμόμαστε ακριβώς από την τετραετία Τσίπρα: φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα, ψέματα, ψέματα. Τουλάχιστον για εμάς ο ελληνικός λαός θα πει μείωσαν την ανεργία, έφεραν επενδύσεις, μείωσαν φόρους και εισφορές, εξοπλίσαμε την χώρα, προστατεύσαμε τα σύνορα, στηρίξαμε την κοινωνία και στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση».

«Φοβάμαι ότι θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες μήνες ακόμα σε ένα κλίμα έντονης τοξικότητας όπως έχω προβλέψει. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά την δουλειά της, εγώ δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει τα μολύβια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προανήγγειλε μεγάλο νομοθετικό όγκο τους επόμενους μήνες και υπογράμμισε , απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ότι «ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις και για μία ακόμη φορά φοβάμαι ότι θα διαψευστείτε πανηγυρικά».
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εξωτερικά ζητήματα στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, διερωτώμενος, μεταξύ άλλων, «εάν η Ελλάδα ήταν τόσο ζημιωμένη και η Τουρκία τόσο κερδισμένη, πως μπορώ να εξηγήσω τις παροτρύνσεις και την ωμή παρέμβαση του κ. Ερντογάν στα εσωτερικά της χώρας, λέγοντας «μην ψηφίσετε τον Μητσοτάκη»;.
Όσον αφορά εξάλλου στις αναφορές του κ. Τσίπρα σε ενδεχόμενες πωλήσεις αεροσκαφών από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, επεσήμανε πως παραγνωρίζει ότι «αυτή είναι μία πολύ μακρά διαδικασία για την οποία χρειάζονται πολλά στάδια έγκρισης και σήμερα, καθώς φαίνεται, το αμερικανικό Κογκρέσο δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να εγκρίνει πωλήσεις αμυντικού εξοπλισμού στην Τουρκία όσο η Τουρκία δεν αλλάζει την συμπεριφορά της»

Με αφορμή την υπόθεση Novartis υπογράμμισε πως «είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται στο Ειδικό Δικαστήριο για βαριά ποινικά αδικήματα», ενώ σχολίασε πως «τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν τον προτείνατε για Νόμπελ, στο Ειδικό Δικαστήριο για κακούργημα πάει και εσείς χειροκροτείτε».
«Μιλήσατε για συγγνώμη, εσείς στον κ. Πικραμμένο ο οποίος με τρεμάμενη φωνή σηκώθηκε σε αυτό το βήμα, ζητήσατε ποτέ συγγνώμη; Ναι, κύριε Τσίπρα, πολιτική σκευωρία του χειρότερου επιπέδου ήταν αυτή που στήθηκε από εσάς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ υποστήριξε ότι «θα συγκροτηθεί Ειδικό Δικαστήριο και αυτό που θα κάτσει στο εδώλιο είναι το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα, αυτή η σκοτεινή περίοδος στην οποία επιχειρήσατε να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας και οι θεσμοί αντιστάθηκαν, η Δημοκρατία αντιστάθηκε»

«Τι ακριβώς εννοείτε όταν μας λέτε ότι θα μας πάτε μέχρι τέλους; Θα με πάτε φυλακή; Κύριε Τσίπρα δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς. Διότι η πρώτη φορά υπήρξε τόσο τραυματική και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση και συγκρίνει και ξέρει πολύ καλά ποιοι έβγαλαν τη χώρα από το αδιέξοδο, ποιοι κράτησαν δυνατή την Δημοκρατία, ποιοι ανέταξαν το κύρος της χώρας και ευτυχώς για εσάς, δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει διότι αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όλους και ξεπάγωμα συντάξεων από 1/1/2023

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023 προανήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

«Σήμερα μπορούμε πια να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση , την 1η-1-2023, θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, για συνταξιούχους και για δημόσιους υπαλλήλους, ενώ την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται επιτέλους σε μία τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη «στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές.  «Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα, όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε, αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισ. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Ευτυχώς, όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με τη δυναμικότερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ, ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία, διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο, καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα, ούτε εύκολα, αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την εργασία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κομβική τομή» την διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στην χώρα- έκανε λόγο για ετήσιο όφελος πάνω από 1.000 ευρώ, αν συνυπολογίσουμε και την μείωση εισφορών- και αφού επισήμανε ότι «το είπαμε και το κάναμε», υπογράμμισε ότι σε συνδυασμό με την αθροιστική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35% «αυτή η αύξηση προσφέρει μία ασπίδα στους χαμηλότερα αμειβόμενους απέναντι στις ανατιμήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μεγάλη αλλαγή» την ψηφιακή κάρτα εργασίας και «έκανε λόγο για ένα πρόσθετο χρήσιμο εργαλείο που καταπολεμά την μαύρη εργασία και την εργοδοτική αυθαιρεσία», το οποίο σύντομα θα επεκταθεί στη βιομηχανία, στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, στις εταιρείες φύλαξης και του χρόνου και στον τουρισμό και στην  εστίαση «διασφαλίζοντας ότι ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ούτε μία ώρα χωρίς να πληρωθεί γι’ αυτή», όπως ανέφερε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα