12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Natsou Matsouri: Ιαπωνικό καλωσόρισμα του καλοκαιριού στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Natsou Matsouri στην καρδιά της Αθήνας

Τα Natsou Matsouri είναι Ιαπωνικά Φεστιβάλ καλωσορίσματος του καλοκαιριού, που κατά παράδοση λαμβάνουν χώρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε διάφορες πόλεις της Ιαπωνίας. Ένα τέτοιο φεστιβάλ διοργανώθηκε στην καρδιά της Αθήνας, με την ελπίδα ότι θα γίνει θεσμός.

Το matsuri είναι μια διασκεδαστική και ευχάριστη γιορτή, με βαθιές θρησκευτικές ρίζες.  Πιστεύεται ότι με την ευκαιρία αυτή, η ψυχή του Θεού βγαίνει από το τοπικό ιερό και μεταφέρεται στην γύρω περιοχή, ευλογώντας τους δρόμους, ενώ παράλληλα διασκεδάζοντας τη βόλτα με το mikoshi.

Στον Ιαπωνικό κήπο της Αθήνας

Κόκκινα χάρτινα φωτάκια, yukata (πολύχρωμα ανάλαφρα κιμονό), ρυθμικό χτύπημα των τυμπάνων,ιαπωνικά φαγητά και ποτά συνέθεσαν μια μικρή γιορτή που χαρακτηριζόταν από την αρμονία και την ομορφιά της Ιαπωνίας. Με αυτήν την τελετή παραδόθηκε και επίσημα στο κοινό ο Ιαπωνικός Κήπος Αθήνας στο Πάρκο Νηρηίδων, ένας χώρος πρασίνου προσβάσιμος σε όλους.

Το Ιαπωνικό Πάρκο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους αναψυχής στην Αθήνα,  που δημιουργήθηκε βασισμένος στο «Biophilic Design», έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό που στηρίζεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τη φύση μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον. Συνδυάζει συμβολισμούς και στοιχεία από διάφορες εποχές της ιαπωνικής παράδοση και εναλλαγές στο τοπίο αποτυπώνουν τις αρχές της ιαπωνικής κουλτούρας για ισορροπημένη αντιπροσώπευση των στοιχείων της γης, του νερού και της φωτιάς.

Ένα σύμβολο της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και της Ιαπωνίας, χαρακτήρισε τους Κήπους ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Nakayama Yasunori. «Αυτός ο κήπος είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να τολμήσουμε το διαφορετικό, και ότι η Αθήνα εξελίσσεται σε μια πόλη ανοιχτή, κοσμοπολίτικη που συνομιλεί με όλους τους πολιτισμούς του κόσμου» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα