18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τσιμίκας: «Παίζω για τη Λίβερπουλ, αλλά και για την Ελλάδα»

Διαβάστε επίσης

Στον πολυχώρο Atraktos βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κώστας Τσιμίκας, σε event της PROSPORT.

«Το να το ζεις και να είσαι χαρούμενος είναι το παν. Εγώ ποτέ δεν ήμουν ψεύτικος. Ζω κάθε εμπειρία στο έπακρο και απολαμβάνω που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα με αυτούς τους συμπαίκτες.

Στην προετοιμασία είχα ξεκινήσει μόνος μου. Στις προπονήσεις και στα φιλικά έδειξα τι μπορώ να κάνω με τη μπάλα στον προπονητή. Δουλεύω κάθε μέρα όλο και πιο συχνά για να γίνω βασικός στη Λίβερπουλ.

Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Είχα κολλήσει Covid και είχα δυο τραυματισμούς. Δεν τα παράτησα και το κλαμπ με στήριξε. Μου είπαν ότι δεν έχω να πάω πουθενά και μου έδωσαν κίνητρο. Για μένα η Λίβερπουλ είναι μια μεγάλη πρόκληση που δεν περίμενα πως θα έχω. Χαίρομαι που δείχνω ότι αξίζω να βρίσκομαι στη Λίβερπουλ.

Eίχα γκουγκλάρει να δω ποια είναι αυτή η Έσμπιεργκ. Το πιο δύσκολη ήταν ότι είχε 2-3 ώρες μέρα. Ήξερα ότι έπρεπε να πάω στη Δανία για να δείξω ποιος είμαι. To συζητήσαμε καιρό. Είδα ότι είχαν καλούς επιθετικούς για να βάλουν τις πάσες που θα έβγαζα. Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που έφυγα και έγινα «άνδρας» σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Πάντα θέλω να παίζω. Αν τα παιχνίδια είναι 40 και έχει παίξει τα 39 θέλω να παίξω και το 39ο. Η Λίβερπουλ ήταν όνειρο για μένα.

Εγώ και η PROSPORT τρέχουμε αρκετά project. H αγάπη του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Με στηρίζουν από Ινδονησία μέχρι Κίνα. Από όταν ήμουν στην Ελλάδα ο κόσμος μου έστελνε μηνύματα “Πάμε Κωστάρα” και μου έδιναν ώθηση να συνεχίζω. Η Λίβερπουλ είναι ένα τεράστιο κλαμπ με δισεκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο και φυσικά έχει στην Ελλάδα ασχέτως ομάδας. Αγαπώ τον Ολυμπιακό.

Επειδή με στήριξε και με πίστεψε από όταν ήμουν στις Σέρρες. Τώρα είμαι στη Λίβερπουλ και με χαροποιεί που βλέπω παιδάκια με διάφορες φανέλες είτε είναι Τσέλσι, Σίτι ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχονται για μια φωτογραφία.

Παίζω για την Λίβερπουλ αλλά παίζω και για την Ελλάδα. Η χώρα που είναι πάνω απ’ όλα. Μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω τον ύμνο μας. Αντιπροσωπεύω την Ελλάδα στο εξωτερικό και θέλω να πάω τη σημαία της Ελλάδας μας πιο ψηλά. Θέλω να κάνω τον κόσμο περήφανο.

Είμαι πολύ χαρούμενος που όταν ένας φίλαθλος αγοράσει κάποιο προϊόν μου θα βοηθήσει έναν άνθρωπο ή ένα αδέσποτο να βρει φαγητό και σπίτι».
Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν θα επιστρέψει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Μόνο ο Θεός το ξέρει».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα