back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στο ΑΤΜ του Σισμανόγλειου, που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο και στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του από το χώρο του ιδρύματος, δεσμεύθηκε ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δράστες φορώντας ιατρικές μάσκες και ρούχα που έμοιαζαν με ιατρικές στολές ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον φύλακα του νοσοκομείου και εισήλθαν στο χώρο.

Άγνωστο παραμένει αν αφαίρεσαν την κασετίνα με τα χρήματα από το μηχάνημα αυτόματης συναλλαγής.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 4 τα ξημερώματα, έγινε έκρηξη και στην εφορία Αμαρουσίου, που προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στη δίνη μιας, άνευ προηγουμένου, πολιτικής κρίσης βρίσκεται η Βρετανία, όπου χθες κάθε λίγα λεπτά κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης παραιτούνταν: Υπουργοί, υφυπουργοί, αξιωματούχοι, σύμβουλοι υπουργείων υπέβαλαν την παραίτησή τους δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που αρνήθηκε εμμονικά να αποδεχθεί ότι πλέον δεν ελέγχει το Συντηρητικό Κόμμα και θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη σε Μάκη Βορίδη και Τάκη Θεοδωρικάκο, για να μπει όριο στην παράλυση του κέντρου από πορείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις, που προκαλούν συχνά κλείσιμο δρόμων σε ώρες αιχμής και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Μπακογιάννης εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι είναι γνώστες του προβλήματος και τονίζει την αναγκαιότητα να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης.

Στην επιστολή, διατυπώνονται τρεις συγκεκριμένες προτάσεις που αποτελούν -κατά τον δήμαρχο- βασικές προϋποθέσεις για την επίλυση του ζητήματος:

Να εφαρμοστεί συστηματικά ο υφιστάμενος νόμος για τις πορείες και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις, να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία, που θα ορίζει τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής μαζικών αθλητικών ή άλλων εκδηλώσεων στην Αθήνα, και να έχει τη δυνατότητα ο δήμος να αδειοδοτεί για κάθε πορεία ή υπαίθρια συγκέντρωση.

Σε ισχύ είναι πλέον στη Φλόριντα η απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης, αφού δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην εφαρμοστεί προσωρινά η σχετική νομοθεσία.

Λίγες ώρες αργότερα γυναίκα δικαστής στο Τζάκσον του Μισισιπή αρνήθηκε ανάλογο αίτημα από τη μοναδική κλινική της πολιτείας που κάνει αμβλώσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκόπευε να προτείνει για την ισόβια θέση του ομοσπονδιακού δικαστή στο Κεντάκι δικαστή που είναι αντίθετος στις αμβλώσεις, μία ημέρα προτού το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώσει ότι ανατρέπει την ιστορική απόφαση του 1973, σύμφωνα με μέιλ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας.

Πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως βυθίστηκαν στη φτώχεια από τον Μάρτιο, εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια, όπως αποκαλύπτει το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (PNUD) που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία.

Η διεύρυνση της φτώχειας «είναι αξιοσημείωτα γρηγορότερη από ό,τι όταν είχε σημειωθεί το σοκ της πανδημίας του νέου κορονοϊού», τονίζει, αποδίδοντας εν μέρει την αύξηση του πληθωρισμού στον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα