back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, για λόγους θεσμικής τάξης και πολιτικής σταθερότητας ειδικά σε μία κρίσιμη συγκυρία σαν αυτή που διανύουμε», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Ερωτηθείς εάν η απόφαση είναι «οριστική και αμετάκλητη», τόνισε ότι «αυτό θα γίνει», επισημαίνοντας πως καταλαβαίνει «γιατί κάθε φορά μπορεί να ανακινούνται σενάρια πρόωρων εκλογών, διαβεβαίωσε όμως ότι ότι δεν ψάχνει κάποιο δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνει εκλογές.

Χαρακτήρισε εκ νέου «βόμβα» την «απλή αναλογική» και υπογράμμισε ότι «υποχρέωσή του είναι να εξασφαλίσει την σταθερότητα της χώρας και την κυβερνησιμότητα», ενώ τόνισε πως μία αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη μία μονοκομματική κυβέρνηση.

Μιλώντας για την τριετή διακυβέρνηση της ΝΔ υποστήριξε πως η κυβέρνηση ήταν συνεπής στον πυρήνα των προεκλογικών δεσμεύσεων, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη πρόκληση για την επόμενη τετραετία το να εναρμονίσουμε τις ψηφιακές αλλαγές με τις υπόλοιπες κρατικές λειτουργίες. Επίσης ανέδειξε ως προτεραιότητες για την δεύτερη τετραετία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την κοινωνική πολιτική, την Παιδεία, αλλά και τον τομέα της Δικαιοσύνης.

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στο ΑΤΜ του Σισμανόγλειου, που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο και στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του από το χώρο του ιδρύματος, δεσμεύθηκε ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δράστες φορώντας ιατρικές μάσκες και ρούχα που έμοιαζαν με ιατρικές στολές ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον φύλακα του νοσοκομείου και εισήλθαν στο χώρο.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 4 τα ξημερώματα, έγινε έκρηξη και στην εφορία Αμαρουσίου, που προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Εκατοντάδες είναι οι ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα μας, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να κάνει λόγο για περισσότερα από 400 σκευάσματα. Ενδεικτικά, ελλείψεις παρατηρούνται σε φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό, τη νόσο Πάρκινσον, αλλά και αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και φάρμακα για το πεπτικό.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, καθώς λόγω του καλοκαιριού, οι εταιρείες κλείνουν για διακοπές, αλλά τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

Στη δίνη μιας, άνευ προηγουμένου, πολιτικής κρίσης βρίσκεται η Βρετανία, όπου από χθες κάθε λίγα λεπτά κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης παραιτείται με αποτέλεσμα συνολικά 53 υπουργοί, υφπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης να έχουν φύγει δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που αρνείται εμμονικά να αποδεχθεί ότι πλέον δεν ελέγχει το Συντηρητικό Κόμμα και θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Σήμερα παραιτήθηκαν ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις, η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι και ο υπουργός Ασφαλείας Ντέμιαν Χιντς

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζεται η δίκη του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Μετά την αγόρευση του που παραμένει άγνωστο αν θα ολοκληρωθεί σήμερα θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Ξεκίνησε η ανάρτηση στο taxis των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής” για 605.530 επιχειρήσεις και επαγγελματίες..

Σε ισχύ είναι πλέον στη Φλόριντα η απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης, αφού δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην εφαρμοστεί προσωρινά η σχετική νομοθεσία.

Λίγες ώρες αργότερα γυναίκα δικαστής στο Τζάκσον του Μισισιπή αρνήθηκε ανάλογο αίτημα από τη μοναδική κλινική της πολιτείας που κάνει αμβλώσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκόπευε να προτείνει για την ισόβια θέση του ομοσπονδιακού δικαστή στο Κεντάκι δικαστή που είναι αντίθετος στις αμβλώσεις, μία ημέρα προτού το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώσει ότι ανατρέπει την ιστορική απόφαση του 1973, σύμφωνα με μέηλ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 31ένας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα