back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Διαβάστε επίσης

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσίου αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Το κείμενο φέρει την υπογραφή «Έμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί» και όπως σημειώνεται ο εκρηκτικός μηχανισμός έφερε «δύο κιλά εκρηκτικής ύλης» και η επίθεση έγινε ως συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης στον «αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη».

Το βράδυ σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις μέσα σε μισή ώρα τη νύχτα. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 4:00 στη ΔΟΥ Αμαρουσίου επί της οδού Πλαταιών προκαλώντας ζημιές με σπασμένα τα τζάμια στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η δεύτερη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 4:30 σε ATM πού βρίσκεται στην πύλη του νοσοκομείου “Σισμανόγλειο”. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το ATM ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στην πύλη του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δράστες φορώντας ιατρικές μάσκες και ρούχα που έμοιαζαν με ιατρικές στολές ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον φύλακα του νοσοκομείου και προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη στο ATM χωρίς να αφήσουν υπολείμματα κάποιου μηχανισμού.

Από την έκρηξη καταστράφηκε η είσοδος  του νοσοκομείου και τζαμαρίες, ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Σημειώνεται πως οι δράστες μπήκαν μέσα στον χώρο του νοσοκομείου ντυμένοι γιατροί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο ήταν 3 ή 4 άτομα, με τον έναν από αυτούς να φορά την ειδική στολή Covid. Όταν τους αντιλήφθηκε η υπάλληλος ασφαλείας εκείνοι την ακινητοποίησαν,  την απομάκρυναν από το σημείο και τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς το μηχάνημα, ενώ οι δράστες, για άγνωστο λόγο έως τώρα, δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Εγκληματική – τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την ισχυρή έκρηξη. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Πλεύρης σημειώνει ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη στο ΑΤΜ, αναμένεται να αποκατασταθούν σήμερα.

«Αποκαθίστανται εντός της ημέρας όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ για την κλοπή των χρημάτων. Η σκέψη μας στους υπαλλήλους, εργαζόμενους και ασθενείς μας, πρόσθεσε».

 

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα