13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, τουρκική προκλητικότητα και μεταναστευτικό στην ατζέντα των επαφών

Διαβάστε επίσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στο πλαίσιο των επαφών του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά τη χθεσινή, πρώτη, ημέρα της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Σήμερα ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και το Κλίμα, ‘Αννα Λούρμαν.

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Μίχαελ Ροτ (SPD) και την επικεφαλής της γραμματείας της Επιτροπής, Ούρσουλα Μπελ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν θέματα όπως οι επιπτώσεις στην Ευρώπη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και η ενεργειακή κρίση. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας.

Κατά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Γερμανο-Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάρστεν Τρέγκερ και το προεδρείο της Ομάδας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που σχετίζονται με την ελληνική ομογένεια στη Γερμανία , αλλά και με τις ενεργειακές προκλήσεις στην Ευρώπη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε εκεί αναλυτικά στις στοχευμένες κινήσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της Ομάδας για την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Γερμανικής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP), πρέσβη Ρολφ Νίκελ, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (European Council of Foreign Relations) και είχε συνάντηση με την Δρ. ‘Αννα Κουχενμπέκερ, Διευθύντρια Στρατηγικών Συνεργασιών, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Σήμερα ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συναντηθεί με την κοινοβουλευτική υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και το Κλίμα, ‘Αννα Λούρμαν, ενώ θα έχει συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της «Atlantik Brücke» και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα