back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ.Βορίδης: Έχουμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας έως τις εκλογές

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση «έχουμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας», ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Προς επίρρωση των λεγομένων του, ο κ.Βορίδης, είπε ότι αποσύρει κάποιες διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής και οι οποίες αφορούν τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, την αποστολή ψηφοδελτίων στις διπλωματικές αρχές και την αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων ετεροδημοτών

«Επειδή άκουσα επιφυλάξεις και για να διαβουλευτώ με τα κόμματα, τα αποσύρω επί του παρόντος»,ανέφερε ο υπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι έχουμε-όπως είπε- άνεση χρόνου και δεν σχεδιάζουμε εκλογές.

«Για να μην κάνει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές, ξέρει ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα γι ´αυτόν στην κοινωνία», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Απόψε ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και η τροπολογία που ορίζει συγκεκριμένη διαδικασία για την εισαγωγή στα δημοτικά συμβούλια θεμάτων εκτός ημερησίας διατάξεως από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, υπέρ της
τροπολογίας ψήφισαν 157 βουλευτές της ΝΔ, κατά 131 από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25,ενώ οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης,δήλωσαν “παρών”.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα