back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βουλγαρία: Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Βασίλεφ αποφάσισε να μην προτείνει κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ασέν Βασίλεφ ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ για την απόφασή του να μην προτείνει μια κυβέρνηση και επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει όταν προτάθηκε για τη θέση του πρωθυπουργού από το κόμμα Συνεχίζουμε την Αλλαγή, το μεγαλύτερο του κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο Βασίλεφ δήλωσε ότι το κόμμα του είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μόλις 117 ψήφους στο κοινοβούλιο για να στηρίξουν την πιθανή κυβέρνησή του, δηλαδή τέσσερις λιγότερες από την πλειοψηφία των 121 ψήφων στο νομοθετικό σώμα των 240 εδρών.

Απευθυνόμενος σε αντιπροσώπους του κόμματος Συνεχίζουμε την Αλλαγή, ο Ράντεφ δήλωσε: “Πιστεύω ότι η αποστολή να αλλάξουμε τη χώρα μας είναι ιστορική, και οι Βούλγαροι θα την ολοκληρώσουν όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Ευχαριστώ εσάς που δουλέψατε για την πατρίδα, θέτοντάς την πάνω από όλες τις αξίες”.

Σύμφωνα με τον Ράντεφ, οι θεσμοί μπορούν να επιτύχουν αποτελέσματα εάν το εθνικό συμφέρον τεθεί πάνω από όλα. “Περιμένω η κυβέρνηση να αναπτύξει και να ετοιμάσει τις ενέργειες που έχουν σχέση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να υποβληθεί στην Εθνοσυνέλευση”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Το Σύνταγμα αναφέρει ότι υπό τις περιστάσεις αυτές, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δοθεί στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα του κοινοβουλίου, το κεντροδεξιό GERB-UDF, αλλά αυτό ανακοίνωσε ήδη ότι θα την επιστρέψει αμέσως χωρίς να κάνει χρήση, και σε αυτή την περίπτωση μια τρίτη εντολή θα δοθεί από τον πρόεδρο σε κοινοβουλευτικό κόμμα της επιλογής του. Εάν όλες αυτές οι προσπάθειες δεν επιτύχουν τον σχηματισμό κυβέρνησης, τότε η χώρα θα οδεύσει προς πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα