back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ζαούτης: Δεν έχει πλέον μεγάλη σημασία ο αριθμός κρουσμάτων – Γι’ αυτό δεν έχει νόημα η ημερήσια ανακοίνωση

Διαβάστε επίσης

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα ανακοινώνονται κάθε μέρα τα κρούσματα κορονοϊού, εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

“Έχουμε μπει σε διαφορετική φάση της επιδημίας, και μεγάλο ποσοστό πληθυσμού έχει αποκτήσει ανοσία, είτε μέσω εμβολιασμού, είτε μέσω νόσησης” είπε ο ο Θεοκλής Ζαούτης μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

“Πλέον έχουμε αντιικά φάρμακα, το τεστινγκ έχει αλλάξει στη χώρα μας αλλά και παντού, ενώ οι σκληροί δείκτες είναι σταθεροί, ανεξάρτητα από την αύξηση. Όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν πάει σε εβδομαδιαία έκθεση, πλέον”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισήμανε ότι “ο Οργανισμός θα συνεχίζει να παρακολουθεί καθημερινά όλα τα στοιχεία, αλλά σε αυτή τη φάση της επιδημίας, οι ημερήσιες αλλαγές δεν είναι σημαντικές. Η συζήτηση στο τέλος της εβδομάδας είναι πιο σημαντική”.

Οι σκληροί δείκτες, δηλαδή οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι έχουν σημασία. Ο αριθμός των κρουσμάτων όταν υπάρχει υψηλό ποσοστό ανοσίας, δεν είναι ενδεικτικός δείκτης για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή την τακτική ακολουθούν τα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ό,τι αφορά τις νέες συστάσεις για τους τουρίστες που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, ο κ. Θ. Ζαούτης ανέφερε ότι η σύσταση και όχι η υποχρέωση, είναι να παραμένουν σε απομόνωση μέχρι να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους και όταν φεύγουν να φορούν μάσκα.

Τέλος, σε ότι αφορά την επιστροφή της υποχρέωσης της μάσκας, ο κ. Ζαούτης είπε ότι “είμαστε τώρα στο αποκορύφωμα και η επιτροπή παρακολουθεί τα πάντα”.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα