back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στην κύρια φάση του, εισέρχεται σήμερα το κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από τα νότια και νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Αναμένεται να καταγραφεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με ανέμους 6-7 μποφόρ στα πελάγη. Τα φαινόμενα σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς θα είναι τοπικά έντονα και επίμονα. Χαρακτηριστικά βρέχει ασταμάτητα το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη ενώ έπεσαν και δέντρα από την έντονη βροχόπτωση.

Στην επιβεβαίωση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα “ΒΒ” με θετικές προοπτικές προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch. Στον σχολιασμό του, ο Fitch σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, που υπερβαίνει πολύ τον μέσο όρο των χωρών με αξιολόγηση “BB” και “BBB”, και ότι οι επιδόσεις στη διακυβέρνηση και οι δείκτες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού είναι από τους υψηλότερους μεταξύ των άλλων χωρών χωρίς επενδυτική διαβάθμιση.

Η βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Κέμι Μπέιντενοχ ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά της για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της χώρας. Γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον έκανε χθες και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ απηύθυνε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα μετά τη δολοφονία χθες του πρώην επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης Σίνζο Άμπε. Όπως μετέδωσαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος είναι “Βαθιά θλιμμένος από αυτόν τον ξαφνικό θάνατο”.

Στη δημοσιότητα έδωσε αργά χθες βράδυ το υπουργείο Παιδείας τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα ξεκινά και η διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων για τους υποψήφιους. Η κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας. Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα