back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει πριν από λίγο 18.214 νέες μολύνσεις, 3.895 επαναλοιμώξεις, 23 νέους θανάτους και 101 διασωληνωμένους ασθενείς.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο το μεσημέρι. Η ένταση της βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα, δημιούργησε προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού. Πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τους κατοίκους της Θάσου καθώς η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία ενώ παρασύρθηκαν και οχήματα. Στη Θεσσαλονίκη είχαμε πτώσεις δέντρων από την έντονη νεροποντή και τον αέρα.

Την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο πώλησης ή αναβάθμισης των F-16 στην Τουρκία, εξέφρασαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 35 Αμερικανοί βουλευτές. Στην επιστολή αναφέρουν πως θα μπλοκάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για πώληση ή αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία, τονίζοντας πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αγνοήσει τις δεσμεύσεις της χώρας του ως συμμάχου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δίνοντας προτεραιότητα στις διχαστικές τακτικές για προσωπικό όφελος, αντί για το συλλογικό καλό των συμμάχων του.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας και μάλιστα με διευρυμένα κριτήρια για περισσότερους δικαιούχους άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επανέλαβε πως με όποιο περιθώριο δημιουργείται, η κυβέρνηση θα στέκεται στο πλευρό των πολιτών, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Περισσότερες από 90 χιλιάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατέγραψε τους τελευταίους δύο μήνες η δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων. “Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν σε όλους” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία και τους κοινόχρηστους χώρους, Βασίλης Κορομάντζος. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι το φετινό καλοκαίρι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απελευθέρωση των χώρων που καταλαμβάνουν παράνομα δίκυκλα.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους στην περιοχή Άνω Κουλαντζίκη, ενώ η οικία είναι κοντά σε δασική περιοχή. Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα και ο σύλλογος των δασοπυροσβεστών εθελοντών Αγίων Θεοδώρων.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνινά του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας. Στο σημείο επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς καίει σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί πάνω από το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα. Καλύτερη εικόνα και από την φωτιά στη Λιχάδα Αιδηψού Ευβοίας.

Ένας 13χρονος συνελήφθη, ενώ ένας ακόμα 14χρονος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, ως μέλη ομάδας περίπου 10 ανηλίκων, οι οποίοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν 17χρονο, κάνοντας χρήση και σιδερογροθιάς, το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Συνελήφθη επίσης, η μητέρα του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Άνοιξε και πάλι η Διώρυγα της Κορίνθου. Ύστερα από τις σοβαρές καταπτώσεις χωμάτινων όγκων των περασμένων δύο ετών, που ανάγκασαν τους αρμόδιους να απαγορεύσουν τη διέλευση πλοίων από τα στενά του Ισθμού, από τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί, χάρη στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των αναγκαίων έργων αποκατάστασης.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, ένα από τα φαβορί στην κούρσα διαδοχής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. “Έπειτα από προσεκτική εξέταση και αφού το συζήτησα με συνεργάτες και με την οικογένειά μου, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος”, έγραψε ο Γουάλας στο Twitter.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, και γρήγορη βελτίωση για αύριο στην Αττική. θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα