back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει το κύμα κακοκαιρίας να πλήττει περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται νωρίς το βράδυ του Σαββάτου και στην Αττική.

Στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και τη Σκύρο έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις, ενώ σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή βρίσκονται Αρχές και κάτοικοι στην Εύβοια, καθώς οι πυρόπληκτες περιοχές αναμένεται να βρεθούν το βράδυ στο πέρασμα της κακοκαιρίας.

Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους νεαρούς αλλοδαπούς κολυμβητές που χάθηκαν ενώ έκαναν μπάνιο, καθώς πιθανότατα παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Από το λιμενικό εντοπίστηκε σώος ένας από τους τρεις αγνοούμενους κολυμβητές. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ και η αγωνία για τον εντοπισμό τους μεγαλώνει όσο πλησιάζει η νύχτα.

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού και άλλα σκάφη ιδιωτών.

Με εμπρηστικές δηλώσεις και απειλές κατά της Ελλάδας επανέρχεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προτάσσοντας το συνολικό φάσμα του αναθεωρητισμού της Άγκυρας. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, o Χουλουσί Ακάρ διαμηνύει ότι η Τουρκία έχει σχέδια για να υπερασπιστεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποίο κατά δήλωσή του θα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια» -και στα οποία μάλιστα έχουν γίνει «οι απαραίτητες προσθήκες».

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από την Κροατία λέγοντας ότι είναι «ανάγκη να ευθυγραμμιστούμε πίσω από το Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στον αναθεωρητισμό, ενάντια σε κάθε είδους προσπάθεια αλλαγής συνόρων με τη βία, ενάντια στον πόλεμο».

Την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο πώλησης ή αναβάθμισης των F-16 στην Τουρκία, εξέφρασαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 35 Αμερικανοί βουλευτές. Στην επιστολή αναφέρουν πως θα μπλοκάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για πώληση ή αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία, τονίζοντας πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αγνοήσει τις δεσμεύσεις της χώρας του ως συμμάχου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δίνοντας προτεραιότητα στις διχαστικές τακτικές για προσωπικό όφελος, αντί για το συλλογικό καλό των συμμάχων του.

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει πριν από λίγο 18.214 νέες μολύνσεις, 23 νέους θανάτους και 101 διασωληνωμένους ασθενείς. Από αυτές 3.895 είναι επαναλοιμώξεις.

Σφοδρές ταραχές στην Σρι λάνκα με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της χώρας Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την εισβολή διαδηλωτών στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία οι οποίοι ζητούσαν την παραίτησή του μετά από μήνες αναταραχών λόγω της οικονομικής κρίσης στη Σρι Λάνκα.

Περισσότερες από 90 χιλιάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατέγραψε τους τελευταίους δύο μήνες η δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων. “Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν σε όλους” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία και τους κοινόχρηστους χώρους, Βασίλης Κορομάντζος. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι το φετινό καλοκαίρι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απελευθέρωση των χώρων που καταλαμβάνουν παράνομα δίκυκλα.

Ένας 13χρονος συνελήφθη, ενώ ένας ακόμα 14χρονος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, ως μέλη ομάδας περίπου 10 ανηλίκων, οι οποίοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν 17χρονο, κάνοντας χρήση και σιδερογροθιάς, το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Συνελήφθη επίσης, η μητέρα του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, και γρήγορη βελτίωση για αύριο στην Αττική. θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα