back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαδοχή Τζόνσον: Εκτός κούρσας ο Μπεν Γουάλας, το φαβορί των δημοσκοπήσεων

Διαβάστε επίσης

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, ένα από τα φαβορί στην κούρσα διαδοχής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ο 52χρονος Γουάλας ξεπέρασε τους τελευταίους μήνες σε δημοτικότητα την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας και έγινε το δημοφιλέστερο μέλος της κυβέρνησης μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος χάρη στους χειρισμούς του στην ουκρανική κρίση.

“Έπειτα από προσεκτική εξέταση και αφού το συζήτησα με συνεργάτες και με την οικογένειά μου, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος”, έγραψε ο Γουάλας στο Twitter.

“Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά το ενδιαφέρον μου είναι εστιασμένο στον σημερινό μου ρόλο και στο να κρατήσω ασφαλή αυτή τη σπουδαία χώρα”, έγραψε.

Τέσσερις Συντηρητικοί βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει επισήμως την επιθυμία τους να διαδεχτούν τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά αναμένεται ότι περίπου άλλοι 12 θα θέσουν επίσης υποψηφιότητα. Ο Γουάλας δεν έχει αποκαλύψει ποιον θα στηρίξει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα